Káros médiatartalmak

2007. 12. 20. nincs hozzászólás

A „káros médiatartalmak” témakör (a média káros hatásai) egyre inkább az érdeklődés középpontjába kerül.

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete egy médiapedagógiai konferenciát rendezett Egerben 2007. november 17-18-án az Eszterházy Károly Főiskolán. A rendezvényhez kapcsolódott a helyi Kommunikáció Tanszék, a MediaSmart Hungary Oktatási Kht. és az Inter Kultúra-, Nyelv- és Médiakutató Központ Kht. is.


A konferencián Balázs Géza a média nyelvi hatásairól, Kőhalmi Ferenc volt filmfőigazgató a mozgókép csalfa és varázslatos világáról, Dede Éva a szappanoperák magatartásmintákat sugárzó szerepéről, Szayly József a közszolgálati rádiózás jövőjéről, H. Varga Gyula a „negyedik médium” negatív mintáiról tartott előadást. Pócsik Ilona és Almási Gizella bemutatták a Médiatudor oktatási programot. A Majláth Orsolya és Balázs László vezette kerekasztal-beszélgetésen a főiskola oktatói, hallgatói, a DUE és nagyobb médiumok képviseletében jelenlévők, valamint a nagyszámú érdeklődők fejtették ki hol monologikus, hol polemikus formában véleményüket.


A konferencia zárszavában elhangzott, hogy a DUE az EKF-fel közösen 2008 elején megjelenteti az előadások és a hozzászólások anyagát. Az előadásokat és hozzászólásokat 2008. január 31-ig várják. (Manyszi információ)


A konferenciáról képeket adunk közre a galériában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra