Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem, Pécs

2008. 07. 31. nincs hozzászólás

Intenzív magyar nyelvkurzus külföldieknek a kultúra leendő fővárosában. Idén a hallgatók összesen 19 országból érkeznek.

A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Nemzetközi Oktatási Központja idén kilencedik alkalommal szervezi meg a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem elnevezésű programját. Az intenzív magyar nyelvkurzus ezúttal 2008. július 27 – augusztus 24. között zajlik mintegy 70 külföldi hallgató részvételével. Az idei Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa 2008-as felvezető évének programja.

A program rövid ismertetése:

Az ötlépcsős képzési rendszer lehetővé teszi a nyelvtanulást az alapfokú kommunikációs ismeretek megszerzésétől egészen a felsőfokig. A diákok célnyelvi környezetben, átlagosan 4-8 fős csoportokban sajátíthatják el a magyar nyelvet. Az idei évben 8 csoportban 11 tanár segítségével tanulnak a diákok. A program zárásaként 2008. augusztus 23-án nyújtjuk át a sikeres vizsgát tett hallgatók számára az oklevelüket.

A program hivatalos megnyitójára 2008. július 28-án, hétfőn 8.30-kor a PTE FEEK Nagytermében (Szántó Kovács J. u. 1/b.) kerül sor. A hallgatókat a szervező kar, a város és a Pécs2010 Menedzsment Központ Kht. vezetői, képviselői köszöntik. A megnyitóra szeretettel várjuk a sajtó képviselőit. A megnyitót követően 9 órától 9.30-ig van lehetőség interjúkészítésre.

További információ:
 http://feek.pte.hu/feek/feek/index.php?ulink=2056

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra