Egy 13 éves lány világrekordot ért el sms-küldésben

2009. 01. 19. 1 hozzászólás

Hány sms-t küldenek a tinédzserek naponta? Miért kedvelik jobban a serdülők az sms-t, mint a telefonálást? Amerikai tapasztalatok a serdülők mobiltelefon-használatáról.

Egy 13 éves amerikai lány egy hónap alatt 14 528 sms-t küldött, a napi átlaga 484 volt. Ez azt is jelentette, hogy kétpercenként küldött egy sms-t, így beszélgetett négy barátnőjével. 20 centtel számolva egy sms-t, a havi összeg majdnem 3000 dollárra rúgott. A családot csak azért nem döntötte anyagi romlásba a lány szórakozása, mert korlátozás nélküli előfizetése volt. Ezzel a teljesítménnyel az amerikai lány legyőzte a 16 éves új-zélandi társát, akinek a havi teljesítménye több mint 6000 sms volt.


A Walt Disney Internet Group kutatásai szerint az amerikai serdülők átlagosan 50-70 sms-t küldenek naponta, és jobban kedvelik a telefonáláshoz képest ezt a kommunikációs formát. Miközben tévéznek, videóznak, a mobiltelefon segítségével vesznek részt a társasági életben. A kutatók véleménye az, hogy a tinédzserek egyszerűen nem akarnak a telefonálás kedvéért más elfoglaltságuktól időt elvenni, pl. a filmnézéstől vagy a számítógépes játéktól.


Forrás

1 hozzászólás

#1 pdl 2009.01.22.12:29:29

tud ez a kislány beszélni? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra