Élő nyelv, élő irodalom. Hagyomány és jövő

2009. 03. 07. nincs hozzászólás

A Tokaji Írótábor Egyesület Kuratóriuma tisztújító kuratóriumi ülésén nem csak új kuratóriumot választott.

2009. március 5-én, csütörtökön megtartotta ez évi első és háromévenként esedékes tisztújító kuratóriumi ülését a Tokaji Írótábor Egyesület Kuratóriuma.
Ez alkalommal búcsúztatták el a most leköszönő kurátorokat, és 25 taggal újjáalakult az új kuratórium, amelynek mandátuma az alapszabály értelmében 3 évre szól.
A leköszönő elnök, Serfőző Simon költő helyére Mezey Katalin költőt választotta elnökének az újonnan megalakult testület.
A Kuratórium ezt követően elfogadta azt a javaslatot, hogy 2009. augusztus 12-13-14-én Élő nyelv, élő irodalom. Hagyomány és jövő címmel rendezzék meg az idei Írótábort, amelynek – a korábbi esztendőktől eltérően – két színhelye lesz: Tokaj és Széphalom.
dscf3013kicsiEz utóbbit Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója, valamint az indokolja, hogy az Írótábor idei tanácskozásával kötődik a magyar nyelv évének rendezvényeihez is, így a tanácskozás egyik munkanapját a széphalmi Magyar Nyelv Múzeumában tartja.
Radnóti Miklós születésének 100. évfordulójáról az Írótábor a költői pálya megidézésével és emléktábla avatással kíván megemlékezni Tokajban a Magyar Irodalom Emlékkertjében.

A Tokaji Írótábor történetéről itt olvashat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra