Reklámfolklór

2009. 03. 14. 27 hozzászólás

Hány variációban fordulhat elő egy jellegzetes reklámszöveg bemutatása után napokon belül az interneten?

Az eredeti reklámszöveg közösségformáló jellegű. Ez a szerepe maradt meg a variánsokban is: különféle egyetemi karok vagy szakok összetartozó erejét jelenti, szinte ars poeticához hasonlóan. A szövegváltozatok a legnagyobb közösségépítő oldalakon és különféle blogokon terjednek. A kiinduló szöveg markáns jegyei, alapstruktúrája változatlan, míg a közös életérzést kifejező szókészletet behelyettesítik az internetes folklórként terjedő szövegbe. Bemutatunk néhányat ezek közül:

„Nincs Audim, nem vagyok mérnök, és nem hordok magamnál számológépet. A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét beszélem, és rajtam kívül még több ezren értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: ETR. A kódszámom megelőzi a nevem kezdőbetűit, és nem örülök, ha a felvételizők összekeverik az SZTE-et az ELTE-vel. Büszkén gondolok a tandíj eltörlőire, a JATE-ra, és az aud.max.-ra. Szeretem a szorgalmi időszakot, a TO-sokat, az 1-es villamost és a 83-as buszt. Itt tanulok a napfény városában, az egyetemisták közül mi vagyunk a császárok, és igenis, nálunk tanulnak a világ legszebb női. SZTE – JGYPK, én így szeretlek!”

„Nincs műkörmöm, nem vagyok stréber, és nem járok be római jogra. A világ legnehezebb nyelvét beszélem, és rajtam kívül nem sokan értik, mire gondolok, mikor azt mondom: legis actio per pignoris capionem. Nem örülök, ha összekeverik a jogképességet a cselekvőképességgel. Büszkén gondolok Antal Tamásra, Jakab Évára és Katona Tamásra. Szeretem a jogászbulit, a TIKet, a politológia-előadást és a 8-as trolit. Itt tanulok a Lófar mellett. Ivászatban mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk vannak a világ legnagyobb alkoholistái. SZTE-ÁJTK, én így szeretlek!”

„Nincs szabadidőm a vizsgaidőszakban, nem vagyok jogász, és nem hordok magammal sminkkészletet az iskolába. A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét beszélem, és rajtam kívül még több ezren értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: Rhinitis et sinusitis catarrhalis acuta allergica. Az Élettan megelőzi a Kórélettant, és nem örülök, ha összekevernek minket akárki mással. Büszkén gondolok Szent-Györgyi Albertre, a paprikára és a C-vitaminra; Szentágothaira, a Funkci Anci atyjára; szeretem a fehér köpenyemet és a foncsimat, az OGTT-t és a baktériumtenyésztést, a Deszkre járó buszt és az Istennyilát. Itt élek a Napfény Városában, a farmakospirometriában mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk élnek a világ legszebb Chlamydiái. SZOTE OLLÉ, én így szeretlek!”

„Nincs bölcsésztarisznyám, nem vagyok jogász, és nem hordok sztetoszkópot. A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét beszélem, és rajtam kívül még több ezren értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: fascikulus. A VINYIT megelőzi a VIZIT-et, és nem örülök, ha összekevernek minket a környezettudományosokkal. Büszkén gondolok Szent-Györgyi Albertre, a paprikára és a C-vitaminra; Darwinra, az evolúcióelmélet atyjára; szeretem a fehér köpenyemet, a pH-mérést és vércsoport-meghatározást, a Tatra villamosokat és a szegedi halászlét. Itt élek Európa szívében, patkánygyilkolásban mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk élnek a világ legszebb csillagpázsitjai. Biológia szak, én így szeretlek!”

(ki)

27 hozzászólás

#1 Béci 2009.03.14.22:57:59

Én ezt ismerem:
Nincs fehér köpenyem, nem vagyok jogász, és nem hordok sztetoszkópot. A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét tanulom, és rajtam kívül még több százan értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: klasszmagyar. Az első tárgyfelvétel megelőzi a másodikat, és nem örülök, ha összekeverik a szezont a fazonnal. Büszkén gondolok Petőfire, a forradalom költőjére! A „niklai remetére”! Ady Endrére és József Attilára! Szeretem a TIK-et, a Magyar Grammatikát, a 4-es villamost, a szegedi halászlét! Itt élek az Aud. Max. szívében! Hamvas Bélában mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk vannak a világ legszebb népmeséi! Magyar szak, én így szeretlek!

#2 V. Dani 2009.03.14.23:03:40

“Nincs fehér köpenyem, nem vagyok gépész, és nem hordok bölcsésztarisznyát. A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét beszélem, és rajtam kívül még több ezren értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: számvitel minimumkérdések.
A vk-k közvetlenül megelőzik a tavaszi félévet, és nem örülök, ha egy kalap alá vesznek a kviffel és a külkerrel. Büszkén gondolok az analízis kreditemre, és arra hogy a big4 tele van jelenlegi/volt pszfesekkel. Szeretem a heti bulikat, a pszf fórumot, a 80as trolit, az őszi/tavaszi szünetet és a diplomám értékét. Itt tanulok az ország szívében, egy hétre jutó zh-k számában mi vagyunk a császárok, és a híresztelések ellenére a sulit igenis el lehet végezni!
P$ZF, én így szeretlek.”
Az igazság itt van… 🙂

#3 Zoli 2009.03.14.23:34:13

Itt az eredeti kanadai verzió:

http://www.youtube.com/watch?v=BRI-A3vakVg&eurl=

#4 Det 2009.03.15.11:08:23

Talán nem hozok új információt,mégis elküldöm ezt a linket:
http://www.youtube.com/watch?v=BRI-A3vakVg

#5 Jenci 2009.03.15.13:50:51

V. Áginak küldeném : Nincs kémcsövem, nem vagyok föcis és nem boncolok patkányokat.
A világ egyik legszebb és legnehezebb tudományát tanulom, és rajtam kívül még több százan értik, hogy mire gondolok, mikor azt mondom: kísérleti fizika. A bulikat megelőzi az alapozás, és nem örülök, ha összekevernek minket a környezetmérnökökkel. Büszkén gondolok az ország 2. egyetemére; szeretem a Pick szalámit, a szegedi Dómot, az 1-es villamost. Itt élek a Napfény városában, szelektív hulladékgyűjtésben mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk élnek a világ legnagyobb zöldjei! Környezettan, én így szeretlek!

#6 dedee 2009.03.15.14:33:45

Kösz, Zoli az eredeti verziót! A megadott helyen számtalan variáció található: akkor ez már „világfolklór”!!!

#7 veszo 2009.03.16.12:00:01

Köszönöm a kiegészítéseket! A továbbiakat is örömmel várom.

#8 Dave 2009.03.16.13:33:37

Nincs mindig kedvem játszani, nem is vagyok mindig képben, és még a pálya talaja sem egyenes. A világ egyik legszebb, és legnépszerűbb sportját űzöm, és rajtam kívül még több tízen értik, hogy mit érzek, amikor a Fődit szídom. A hólapátolások közvetlenül megelőzik a téli meccseket, és nem örülök, ha összekeverik a Marcit a Jocóval. Büszkén gondolok Simon nagy lövéseire, és arra, hogy ismerhetem Pistát. Szeretek Holiday Next Lightot inni, kapusként cigizni, Józsibát utánozni, és a lejtő alá hugyozni. Itt focizok a kertváros szívében, kapucipelésben mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk vannak a legnagyobb kihagyott százas ziccerek. Grund, én így szeretlek!

#9 eszter 2009.03.16.13:35:09

Ezt én sem hagyhatom ki…BKF forever!!!

Nincs aktatáskám, nem vagyok mérnök és nem hordok köpenyt. A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét beszélem, s rajtam kívül még több százan értik, mikor azt mondom: kommunikációelmélet. Nálam a márkák megelőznek mindent, és nem örülök ha az emberek összekeverik a BKF-et a BKV-vel. Büszkén gondolok Rókára, az igazságosra, a kulturális sokk kitalálójára, Buda Bélára és George Gerbner-re. Nem szeretem a szoctámot, az etrt, a mikrót, az ödíjat! Ide járok, a „Körbe” , tanulásban nem mi vagyunk a császárok, és igenis hozzánk jár a legkevesebb fiú!BKF én így szeretlek!”

#10 eszti 2009.03.16.20:08:27

😀 ez aranyos lett, Eszter! 😀

#11 Eve 2009.03.24.15:22:04

Hajrá, MKB Veszprém!
„Nem vagyok szegedi és nem hordok kék pólót. A világ legjobb és legösszetartóbb csapatát szeretem, és rajtam kívül több ezren értik amikor azt mondom: Építők! A csapatom legyőzi az ellenfelet, és nem örülök ha az emberek összekeverik Veszprémet Szegeddel. Büszkén gondolok Mocsaira a mesterre, Csárlira és Perkére a csapat megmentőjére, Cozmára a szárnyaló őrangyalunkra. Szeretem a hangos dudaszót, az MKB mezt és a hálószaggató gólt. Itt szurkolok a Bakony szívében, a BL-ben és a bajnokságban mi vagyunk a császárok és igenis nálunk kéziznek a világ legjobb srácai! MKB VESZPRÉM Én így szeretlek!”

#12 Emeske 2009.03.27.11:32:39

Tetszik 🙂
Nincs szabadidőm a vizsgaidőszakban, nem vagyok bolti eladó,
és nem járok öltönyben előadásra. A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét beszélem, és rajtam kívül még több ezren értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom:gyógyszerészi
gondozás. A Biofarmácia megelőzi a Gyógyszerhatástant,
és nem örülök, ha összekevereik az ABC pultot a
táraasztallal. Büszkén gondolok Fürst Zsuzsára, Rácz Istvánra, Schelmeczi Bélára, Örkény Istánra;
szeretem a fehér köpenyemet, a citdivid osztótáblát,
a patendulát és a pisztillust. Itt élek Európa szívében,
gyógyszerkészítésben mi vagyunk a császárok, és igenis
nálunk a legmagasabb az egy főre jutó hatóanyagok száma.
GyTK, én így szeretlek!

#13 valaki 2009.03.27.20:58:12

Nincs kocka fejem, nem vagyok valódi harcos, és nem hordok kardot magammal.
A világ egyik legelterjedtebb és legnehezebb játékát játszom, és rajtam kívül még több ezren értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: támadjuk meg!
A klánérdek megelõzi a saját érdekemet, és nem örülök, ha az újoncok összekeverik a személyes támadást az aranyszerzéssel.
Büszkén gondolok a közös háborúkra, a közös támadásokra és az aranyszerzésekre.
Szeretem a kezdőket az idiótákat, a támadó balszerencséjét, a Táliths cuccokat és a sok aranyat.
Itt élek az Aréna szívében, támadásokban mi vagyunk a császárok, és igenis Nálunk vannak a Server legjobb játékosai.
Gladiatus, én így szeretlek.

http://www.gladiatus.hu

#14 Prisztike 2009.04.01.11:27:48

Épp az eredeti nincs még itt…
„Nincs karikás ostorom, nem vagyok betyár, és nem hordok bő gatyát. A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét beszélem, és rajtam kívül még több millióan értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: Anyám tyúkja. A családnevem megelőzi a keresztnevemet, és nem örülök, ha a turisták összekeverik Budapestet Bukaresttel. Büszkén gondolok Mátyásra, az igazságosra, az anyák megmentőjére, Rodolfóra és Papp Lacira. Szeretem a déli harangszót, erős pistát, a sárga villamost, a mákos gubát. Itt élek Európa szívében. Vízilabdában mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk élnek a világ legszebb női! Magyarország, én így szeretlek!”

#15 Dede Éva 2009.04.02.20:55:03

Itt egy interjú a reklámfilmben szereplő Száraz Dénessel: http://velvet.hu/celeb/hcdb/napcelebje/szaraz0402/

#16 Kovi 2009.04.03.16:32:48

Még egy:

Nincs munkásbakancsom, nem vagyok kohász, és nem hordok hegesztőpajzsot. A világ 1ik legszebb és legnehezebb szlengjét beszélem, és rajtam kívül meg több millióan értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: DUNAI VASMŰ. A „0625” megelőzi a telefonszámomat, és nem örülök, amikor a turisták összekeverik a „BAL 1”-et a „108”-al. Büszken gondolok Csollányra, a tornászra, a QUIMBY zenekarra, es Dolak-Saly Robertre. Szeretem az éjféli vasmuzugást, a vasasnapot, a zold sztk-t, a bringatúrat. Itt élek Fejér megye szíveben. Szocreálban mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk élnek a világ legjobb kézis csajai!!! DUNAÚJVÁROS…..ÉN ÍGY SZERETLEK!!!

#17 Kovi 2009.04.04.14:42:47

Pályakezdőknek:
“Nincs magas fizetésem, de nem vagyok pályakezdő munkanélküli, és nem veszek minden nap tiszta inget és új alsógatyát. A világ egyik legszebb és legígéretesebb életkorában vagyok, és rajtam kívül még több tízezren értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: START kártya. A terveim még pár évig megelőzik a lehetőségeimet, és nem örülök, ha a főnököm összekeveri az asszisztensi munkakört a titkárnőivel. Büszkén gondolok a diplomámra, a nyelvvizsgáimra és a szakmai kompetenciáimra. Szeretem az ebédszünetet, a kávéautomatát, a túlórákat és a teljesítményalapú bérezést. Itt dolgozom egy irodaház szívében. Belső kommunikációban mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk dolgoznak a világ legszebb titkárnői! (egy multicég neve), én így szeretlek!”

#18 Kovi 2009.04.04.14:50:05

Csajozáshoz:
“Nincs barátnőm, nem vagyok megbízhatatlan, és nem hiszek az egyéjszakás kalandokban. A világ egyik legszebb és legcsinosabb lányának szemébe nézek, és rajtam kívül csak egyvalaki érti, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: Első pillantásra beléd szerettem. Megelőzöl minden mást az életemben, és nem örülök, ha összekevered a közeledésemet a rossz tapasztalataiddal. Egész életemben büszkén fogok gondolni arra a percre, amikor megláttalak, és arra, hogy már két órája nincs külvilág, csak Te meg Én. Szeretem, ahogy beszélsz, ahogy gondolkozol, ahogy a világot látod. Egyedül élsz a szívemben. Mi leszünk az élet császárai, és igenis én vagyok a világ legszerencsésebb embere! (egy női név), én nagyon belédzúgtam!”

#19 Krisz 2009.04.10.00:57:02

Kecskeméti Főiskola GAMF Kar

Nem járunk előadásra, se gyakorlatra, nem vesszük meg a jegyzeteket sem. A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét beszéljük és rajtunk kívül még több százan értik, hogy mire gondolunk, amikor azt mondjuk:”PPK”. A teljesített kreditjeink elmaradnak a kívánatostól, és nem örülünk, ha a felvételizők összekeverik az infóst a gépészekkel. Büszkén gondolunk a 10 fős előadásokra, és a Hullám tanszékre. Szeretjük a vizsgaidőszakot, az 1 es buszt , a HB kolit, Madarász Lászlót, Szablics Bálintot és Magyar Attilát.Itt tanulunk az ország közepén, kocsmatúrában mi vagyunk a császárok, és igenis, nálunk tanulnak a világ legnagyobb alkoholistái. GAMF mi így szeretünk.

#20 Krisz 2009.04.10.00:58:57

És ismét GAMF
„Nincs életem, nem vagyok jogász, és nem hordok sztetoszkópot. A világ egyik legrandább és legnehezebb
nyelvén kódolok, és rajtam kívül még több ezren értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: initrd
A GRUB megelõzi a bootot, és nem örülök, ha a összekevernek minket a wowosokkal. Büszkén gondolok Alan
Turingra, a FORTRAN-ra és a C-kompilátorra; Torvaldsra, a Linux atyjára; szeretem a kigúvadt szememet,
az órajelfrekvenciát és bugtrackelést, a Kingston RAM-okat és a CeBIT-et. Itt élek, a virtuális térben,
billentyûzetgyilkolásban mi vagyunk a császárok, és igenis, nálunk vannak a világ legszebb jó nõs háttérképei.
Informatika, én így szeretlek! „

#21 Nyuszilány 2009.04.12.19:34:39

Nincs még katapultom, nem vagyok fosztogató, és nem hordok el nyersit.
A világ egyik legszebb és legnehezebb játékát játszom, és rajtam kívül még több millióan értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom Travian.
A falum neve megelőzi a ko-ordinátáimat és nem örülök, amikor WAR és HEF klánok összekeverik a támogatást a támadással.
Büszkén gondolok a testőrökre, a városok megmentőire, paladinokra és phalanxokra.
Szeretem a magas városfalat, a rezidenciát, az erős páncélzatot, a támogatást.
Itt élek DNY szívében.
Védekezésben mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk vannak a travián legjobb hősei!
F&I klán, én így szeretlek!

#22 mferee 2009.04.16.19:42:12
#23 Hajrá Veszprém! 2009.06.04.18:01:09

“Nem vagyok szegedi és nem hordok kék pólót. A világ legjobb és legösszetartóbb csapatát szeretem, és rajtam kívül több ezren értik,mire gondolok,mikor azt mondom: Építők! A csapatom legyőzi az ellenfelet, és nem örülök ha az emberek összekeverik Veszprémet Szegeddel. Büszkén gondolok Mocsaira a mesterre, Csárlira és Perkére a csapat megmentőjére, Cozmára a szárnyaló őrangyalunkra. Szeretem a hangos dudaszót, az MKB mezt és a hálószaggató gólt. Itt szurkolok a Bakony szívében, a BL-ben és a bajnokságban mi vagyunk a császárok és igenis nálunk kéziznek a világ legjobb srácai! MKB VESZPRÉM Én így szeretlek!”

#24 Melcsi 2009.06.04.21:55:04

Nincs műkörmöm, nem vagyok szőke és nem hordok szakadt harisnyát. A világ egyik legszebb és legnehezebb foglalkozását űzöm, és rajtam kívül még több millióan értik mire gondolok, amikor azt mondom a csecsemő egy polimorf perverz lény. Az abszolutórium megelőzi a védést és nem örülök, ha az emberek összekeverik a kettős személyiséget a szkizofréniával. Büszkén gondolok Freudra, Jungra és David Copperfiledre. Szeretek gyönyörködni a mosatlanban, kaját rendelni, táncolni az asztal tetején és hátba vágni a polgárőr kollégám, ha beszól. Itt lakom Zuglóban, kerületőrségben mi vagyunk a császárok és igenis nálunk élnek a világ legbátrabb tűzoltói. ZUGLÓ én így szeretlek!

#25 Szandyyy:) 2009.07.19.21:32:50

Nincs vallásom és nem hiszek az egyházban. Nem vagyok photoshop-os CukojjjBojjsóóCicaBarbieHejjcegnőőKirálylány és nem hordok póthajat (az mondjuk KELLENE:D)… Magyar nyelvet káromkodva és tájszólással beszélem, de biztosan mindannyian értitek, ha azt mondom: ezt qrvára leszarom.
Itthon a családnevem megelőzi a keresztnevemet, de jobb’ szeretnék külföldön élni és végre összekeverni Budapestet Bukarest-el…
Büszkén gondolok Anyára, aki a családom megmentője, a barátaimra és azokra a személyekre, akik feltaláltál a hajvasalót, a szolit, a fényképezőgépet, a WK-t és a szemceruzát.
Szeretem a nyarat, a családomat, az Adriát, a bulikat, a macskáimat, az msn-t, Celine Dion-t és a South Parkot.
Elhányom magam a körülményes politikusoktól, Magyarország törvénykezési rendszerétől, az EU-s előírásoktól, a rasszistáktól, a pedofiloktól, a részeg sofőröktől ill. azoktól, akik csak myvip-es önfényezéshez értenek…
Itt élek a Jászság egyik kis porfészkében… Trógerségben mi vagyunk a császárok, de igenis mi vagyunk a világ legszebb női 😛
Ez vok Én…
De hellóóó! Engem így szeretnek 🙂

#26 Alice 2009.12.10.13:17:25

Ilyen is van…
„Nincs fehér köpenyem, nem vagyok jogász, és nem hordok
sztetoszkópot. A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét
tanulom, és rajtam kívül nem értik több százan értik, hogy mire
gondolok, amikor azt mondom: nyelvtudomány . Az első
tárgyfelvétel megelőzi a másodikat, és nem örülök, ha
összekeverik az orosz az ukránnal. Büszkén gondolok Chomsky-ra,
Saussure-re! A szláv nyelvekre! A nyelvészet vizsga sikeres
beugrójára! Cirillre és Metódra! Szeretem, a reggeli orosz
szemináriumokat, a TIK-et,a 4-es villamost, a szegedi halászlét!
Itt élek az Aud. Max. szívében! Szlavisztikában mi vagyunk a
császárok, és igenis nálunk vannak a világ legszebb cirill
betűi! SZTE orosz szak, én így szeretlek!”

#27 Devil2 2010.06.03.20:17:17

Nincsenek millióim. Nem vagyok tökéletes és nem festem feketére a körmömet. A világ egyik legszebb és legokosabb emberének hisznek, s rajtam kívül még több millióan fintorognak, ha ezt valaki más nem így gondolja. A tudásom megelőzi a tiedet, és nem tartom furcsának, ha az utcán megfordulnak utánam az emberek. Büszkén gondolok a szépségükről híres sztárokra és a tudásukról elhíresült emberekre. Szeretem a divatos és színes ruhákat, a mini szoknyát és a helyes pasikat. Itt élek a világ végén, miközben a Hawaii szigeteken is pengethetném szép napjaimat. Ékszer és márka hamisításban mi vagyunk a császárok, és igen is nálunk élnek a legnagyobb picsák. Magyarország, én most kifestem magam…!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra