Szegedi a legjobb szövegértő

2009. 03. 23. nincs hozzászólás

A kiskunhalasi díszpolgár Kossuth 1894. március 20-án hunyt el. Erre az évfordulóra emlékeztek a Bibó István Gimnáziumban az egyedülálló szövegértési versenyen.

Az idén 16. alkalommal megrendezett, dr. Szabó Miklósról elnevezett szövegértési verseny első helyezettje: Lehóczky Luca (Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, Szeged), a második Fődi Krisztina (Bibó István Gimnázium, Kiskunhalas), a harmadik pedig Szűcs Nagy Dorina (Felsővárosi Általános Iskola, Kiskunhalas) lett.

A kiskunhalasi Bibó István Gimnázium rendezvényén dr. Várnai László polgármester köszöntötte az országos döntő szereplőit. A 29 diák a háromrészes versenyben a szövegértéséről, anyanyelvi ismereteiről és szövegmondásáról adott számot. Valamennyi feladat Kossuthhoz és tevékenységéhez kapcsolódott. A teljesítményeket dr. Balázs Géza (ELTE) vezetésével Jánossy Gábor (MLE) és dr. Szabó Miklósné (magyartanár, a verseny védnöke) értékelte.

A támogatók (OKM, MLE, Bács-Kiskun Megye Közoktatásért Közalapítvány) lehetővé tették, hogy valamennyi résztvevő és felkészítő tanár az elismerő oklevél mellé könyvet, minden díjazott versenyző pedig kiemelt jutalmat is kapjon.

A verseny ideje alatt a jelenlevő vendégek dr. Balázs Géza sajtóról tartott előadását hallgathatták meg, az aulában interaktív anyanyelvi játékban vehettek részt, megtekinthették a sajtótörténeti pályázatból készült kiállítást és a bibós diákok prezentációit. A versenyt követően a döntő szereplői ellátogattak a halasi Csipkeházba, valamint megkoszorúzták a halasi Kossuth-domborművet is.

A versenyt ebben az évben is a versenyt elindító Veszelszkiné Huszárik Ildikó szervezte.

Az országos döntő feladatai hamarosan elérhetőek lesznek a www.vhildi.hu honlapon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra