Magyar nyelv külföldieknek

2009. 05. 19. 3 hozzászólás

„Egyszer valaki azt mondta, ha egyetlen nyelven sem tudod megértetni magad, próbáld meg magyarul…” – olvashatjuk az eMagyarul kezdő szintű nyelvoktató program beköszöntőjében.

A Balassi Intézetben készült 2008–2009-ben a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának közreműködésével az a nyelvoktató program, mely a nem magyar anyanyelvűek vagy a magyarul kevéssé tudók számára jelent segítséget a nyelvtanulásban.
A tananyagot tizenkét modulba rendezték. A kiejtés megtanításán túl eligazítást nyújtanak a mindennapi beszédhelyzetekben: pl. vásárlás, otthon, hétvége, utazás, ünnepek témaköreiben.
Minden leckét hanganyag egészít ki, s a modulokban találjuk a nyelvtani ismereteket is, pl. a határozott és a határozatlan tárgy kifejezését. A gyakorlást, a megértést animációk, aktív táblázatok és sok-sok feladat segíti. A feladatok megoldásának helyességét a program ellenőrzi, azonnali visszajelzést kap a tanuló a teljesítményéről.
A nyelvtanuláshoz elengedhetetlen szótárban a magyarul nem tudók kiválaszthatják, melyik nyelven kérik a magyar szó jelentését: az angol és a német mellett spanyolul vagy a környező országok nyelvén.

3 hozzászólás

#1 Balassa Gyöngyi 2013.08.15.23:35:18

Miért nem találom a Kóstoló magyar nyelvoktatás külföldieknek oldalt? Nagyon jó volt!

#2 Balassa Gyöngyi 2013.11.05.23:56:30

Szeretném megkérdezni, hogy hol találom a Kóstoló oldalt, ahol magyarul tanuló külföldieknek voltak nagyon érdekes feladatok.

#3 admin 2013.11.06.09:06:13

Sajnos nem ismerjük ezt az oldalt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra