Regisztrálj, fordíts!

2009. 05. 21. nincs hozzászólás

Most mutasd meg! 17 éves középiskolás tanulók számára fordítási versenyt hirdetnek. Regisztrálj, fordíts 2009 őszén!

2009 őszén szervezi meg a tizenhét éves középiskolások számára a fordítási versenyt az Európai Bizottság Juvenes Translatores címen,  idén harmadszor.

A versenyen részt venni szándékozó iskolák a felhívásra a honlapon történő elektronikus regisztráció útján jelentkezhetnek 2009. szeptember 1. – október 20. között közvetlenül a weboldalukon.  A regisztrált iskolák közül véletlenszerű módszerrel választják ki a versenyben részt vevő iskolákat.

Iskolánként legfeljebb négy tanuló versenyez majd 2009. november 24-én. A diákok ugyanabban az időpontban végzik a megadott szöveg fordítását, a tanáruk felügyelete alatt.

A feladat az, hogy egy adott szöveget tetszés szerinti nyelvi kombinációt választva az Unió 23 hivatalos nyelvének valamelyikéről egy másikra fordítsanak. A beérkezett fordításokat az Európai Bizottság fordítói javítják, majd tagállamonként kiválasztják a legjobb fordítást. A verseny győztesei egy kétnapos brüsszeli látogatásra kapnak meghívót.

Amennyiben a verseny felkeltette érdeklődését, további információkat talál a http://ec.europa.eu/translatores weboldalon, pl. az előző év versenyfeladatát, a verseny lebonyolításának módját is.

Forrás: MANYE körlevele, http://ec.europa.eu/translatores

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra