Magyarul tanultak

2010. 08. 16. nincs hozzászólás

A világ minden részéről érkeztek gyerekek a Manyszi anyanyelvi táborába. Miközben a diákok a Balatonon nyaraltak, magyarul is tanultak, például a legújabb magyar kifejezéseket.

A világ sok részéről: Német-, Cseh-, Franciaországból, Ausztriából, Hollandiából, valamint az USA-ból is érkeztek gyerekek a Manyszi balatonalmádi magyar nyelvi táborába. Egytucatnyi 11–17 éves, jórészt második generációs, külföldön élő magyar fiatal vett részt a programon július 31. és augusztus 6. között.


Mindannyian tudtak magyarul, azonban kifejezési nehézségei is mindenkinek voltak: különösen a mai magyar megnevezésekkel (fogalmakkal), bonyolultabb nyelvtani viszonyokkal – és persze az írással. Ezért a tábor vezetői – Tóth Orsolya és Hasap Klára (a Manyszi munkatársai) – elsősorban e készségek fejlesztésére helyezték a hangsúlyt. Emellett természetesen volt balatoni fürdés, kalandpark, kirándulás, sok-sok játék, és ismerkedés a táborban lévő magyar fiatalokkal.


A tábor vezetőinek legnagyobb elismerés az volt, hogy a hét vége felé közeledve egyre többen kérdezték: ugye, jövőre is lesz tábor?


Lesz. A Manyszi a korábbi évekhez hasonlóan minden év augusztusában megrendezi magyar nyelvi táborát azoknak a fiataloknak (korhatár nélkül), akik jobban, tudatosabban akarják használni a magyar nyelvet. A pontos tudnivalók minden év januárjától olvashatók lesznek a honlapon (előzetes információk Tóth Orsolyától, a tábor szervezőjétől szerezhetők), és természetesen az eddigi jelentkezők, résztvevők külön értesítést is kapnak.


(Manyszi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra