Tábori beszámoló

2010. 08. 16. nincs hozzászólás

Jelentés a Manyszi által szervezett magyar nyelvi táborról (Balatonalmádi, 2010. július 31. és augusztus 6. között). A táborban külföldön élő magyar gyerekek vettek részt.

A tábor elsődleges célja a külföldön élő magyar származású gyerekek magyar nyelvtudásának a fejlesztése volt.


Rövid ismerkedés, játék után pillanatok alatt eggyé vált a csapat; olyan volt, mintha már évek óta ismertük volna egymást, és ez a jó hangulat volt jellemző az egész hétre.


Még a tábor elején kihirdettük a versenyt, amelynek szelleme végigkísérte a tábort, lelkesen végezve ezáltal a különböző feladatokat.


Délelőttönként a tanulásé volt a főszerep, ahol a gyerekek anyanyelvüket csiszolhatták még tökéletesebbre a hatalmas platánfák árnyékában.


Délutánonként strandoltunk, boboztunk, kirándultunk, valamint a bátrabbak a közeli kalandparkban az ügyességüket is próbára tehették.


Hazaérkezvén pedig pihenésképpen zászlót varrtunk, gyöngyöt fűztünk, könyvjelzőt fontunk, vagy éppen festettünk.


Esténként kedvünk szerint tábortüzet raktunk, ahol ki-ki a saját anyanyelvén énekelhette el kedvenc dalait. De volt, amikor a gyerekek egy másik tábor résztvevőivel mérték össze tudásukat az esti vetélkedő során.


Sokat játszottunk együtt is, de amikor a fiúknak focizni támadt kedvük, a lányok nagyrészt szorgalmi feladatokat oldottak meg, hogy a versenyen való nyerési esélyüket növeljék. A tábor végén láthattuk ennek eredményét, az első három helyezett – mindhárom lány – jutalmat kapott.A szép, parkos táborban mindenki megtalálta a számára kedves programot, és szoros barátságok is kötődtek. Jövőre is szeretettel várunk minden kedves volt és leendő táborozót!


Tóth Orsolya


Képes beszámolónkat itt tekinthetik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra