A perectől a zsírig

2011. 09. 27. 3 hozzászólás

Számos olyan, általában a szlenghez tartozó kifejezés van a magyar nyelvben, amelyek valamilyen módon ételnevekhez kapcsolódnak. Ezekből válogattunk. További ötleteiket kommentben várjuk.

Például amikor perecelsz egyet. Vagy elmész csak úgy céltalanul kolbászolni a városba. Vagy rizsázol valakinek, például abból a célból, hogy később megrépázd, de az is lehet, hogy ő meg utána megmogyoróz. Ilyenkor nem kell sokat tökölni, ha egyszer már lekenyerezted. Veled ne kukoricázzon. Persze ha éjszakai pillangó, akkor tejelned kell, mert kisajtolja belőled, ezt általában előre le is vajazzátok, amikor még úgy be vagy sózva, hogy borsózik a hátad, és nem gondolsz arra, hogy utána annyira fel leszel paprikázva, hogy majd becsokizol. Nem ér a nevem, káposzta a fejem. És ha erre nem tudsz mit mondani, akkor mákom van… Zsír, nem?


 

(Forrás: internetfolklór)

3 hozzászólás

#1 bogyó 2011.10.11.13:52:15

Kemény dió!

#2 Niki 2015.09.27.08:49:29

Pálinkás jó reggelt! Lezsíroztuk. A tökkelütött belement. Biztosan vaj van a fején. Azt hitte, itt kolbászból van a kerítés. Pedig több nap, mint kolbász. Hogy a retekbe ne láttam volna! A büdös gyökér elvitte. Úgy nézett ki, mint aki citromba harapott. Aztán elment a maci a málnásba. De nehogy a befőtt tegye el a nagymamát! Vörös lett feje, mint a cékla. Mintha hájjal kenegették volna. Adok a fejedre egy barackot. Lyukas a zoknid, kilátszik a krumplid. Nézd már meg a krumplidat, mennyi az idő! Belecsapott a lekvárba. Olyan a sérója, mint a szopott galuska. Megalszik a tej a szájában. Itt sem fenékig tejfel az élet. Kifogott egy zsíros állást. Az élet sava-borsa. Kicsit besütizett. Sörhasa van és krumpliorra.

#3 Tóth István 2015.09.27.08:56:02

Tökkel ütött, nem fenékig tejfel, kiömlött tejbe belesírni kár (angol?), sajtból van a hold (Demjén), minden nap egy alma, az egészség jutalma…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra