Az internetnyelvészet problematikája

2011. 10. 04. nincs hozzászólás

A 2011−2012-es tanév őszi félévében folytatódik a sikeres, A Gutenberg-galaxistól a Google-galaxisig című előadás-sorozat. Az előadások nyilvánosak.

A táguló Gutenberg-galaxis elnevezésű előadás-sorozat (a tavalyi nagysikerű Gutenberg-galaxistól a Google-galaxisig sorozat folytatása) harmadik összejövetelén dr. Balázs Géza, az ELTE BTK Mai Magyar Nyelvi Tanszékének vezetője tartott előadást Az internetnyelvészet problematikája címen. A két bevezető idézet (Lackfi János Mobiletűdök és Csaplár Vilmos Romantika című könyvéből) szemléltette azt a jelenséget, amelyről a szerda délutáni alkalom szólt: az internet által megváltoztatott világot, kommunikációt, társas érintkezést. A fő kérdés tehát, amit minden oldalról körbejártunk, az volt, hogy miként hat az internet a társadalomra, a kultúrára és természetesen a nyelvre.

Az előadás-sorozaton a következő alkalommal, október 5-én a játékok kerülnek a középpontba, Fekete Zsombor játékkutató, „ludológus” tart előadást az internetes játékok kutatásáról.

Időpont: szerdánként 16.00−17.30; helyszín: ELTE BTK, Budapest, Múzeum krt. 4/A, 336. terem.

Balogh Andrea (ELTE)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra