Vályi András anyanyelv-pedagógiai konferencia

2011. 10. 15. nincs hozzászólás

2009-ben új köntösbe öltözött az egyik legnagyobb pedagógiai rendezvény: az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő anyanyelv-pedagógiai szakmai nap konferenciává alakult.

„Bánnom a szóval: odaadás és felelősség.” A II. Vályi András anyanyelv-pedagógiai konferencia szervezői Nagy László gondolatával invitálnak minket közös gondolkodásra. E mottót ki is egészíthetjük azzal, hogy a magyartanárok nem csak hivatásszerűen bánnak a szavakkal, hanem ezt a bánásmódot át is adják a következő generációnak – ez még nagyobb odaadást, még nagyobb felelősséget kíván. Ezzel a csodálatos teherrel azonban nem vagyunk magunkra hagyva: útmutatást kaphatunk, új nézőpontokkal találkozhatunk, megoszthatjuk tapasztalatainkat szakértők által szervezett rendezvényeken.


A 2009-es eseményekről itt olvashatunk. Idén december 3-án kerül sor a folytatásra, a II. Vályi András anyanyelv-pedagógiai konferenciára, az ELTE BTK Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet, a Szakmódszertani Központ, a Magyar Nyelvtudományi Társaság Magyartanári Tagozata és a Szemere Gyula anyanyelv-pedagógiai kutatócsoport szervezésében.


A plenáris előadásokat olyan elismert egyetemi oktatók tartják, akik tudományos kutatásban is részt vesznek nyelvészeti, illetve pedagógiai témákban: Vass Vilmos, Gósy Mária és Kiss Jenő. Ezután három szekció közül lehet választani: tanítói, általános iskolai és középiskolai. Mindhárom szekcióban hat anyanyelv- és irodalompedagógiai előadásra kerül sor. A szekcióelőadások után hozzászólásokra, az elhangzottak megvitatására is lesz lehetőség. A szünetekben pedig választhatunk a tankönyvvásár és az interaktív táblás bemutató között.


A részletes program elérhető innen. A jelentkezés részleteiről pedig itt olvashatunk.


Bódi Ágnes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra