Vidámság, játék és anyanyelv a Balaton partján

2012. 08. 15. nincs hozzászólás

A Manyszi idei anyanyelvi táborába is Európa különböző területeiről érkeztek táborozók, akik vidám és hasznos időt tölthettek el a magyar tenger partján.

Immár hagyományszerűen rendeztük meg idén is a Manyszi anyanyelvi táborát. Július 21–27. között Balatonalmádiban, tágas, ligetes környezetben gyűltek össze gyerekek Svájcból, Spanyolországból és Németországból. A szintfelmérő alapján a tudásukhoz mérten fejleszthették magyarnyelv-tudásukat, mindezt úgy, hogy közben betekintést nyerhettek Magyarország történelmébe, irodalmába, kultúrájába és a földrajzával is megismerkedhettek. De nemcsak a magyaré volt a szerep – a résztvevőknek ugyanis egy kisebb prezentáció keretében saját országukat is be kellett mutatniuk, ami igen nagy sikert aratott. Sok új, érdekes információt tudhattunk meg egymás kultúrájáról, és az egyik madridi táborozónknak köszönhetően még spanyol táncot is tanulhattunk!

A délelőttönkénti tanulás után következett a jól megérdemelt ebéd, majd a kikapcsolódás: volt alkalmunk bobozni, ügyességünket a közeli kalandparkban tehettük próbára, kézműveskedtünk is, és természetesen a Balaton-parti táborban nem maradhatott el a fürdőzés sem. A szomszédos táborlakók jóvoltából egy érdekes hangszerbemutatóban és némi zeneoktatásban is részesülhettünk. Bár a tábor remekül felszerelt volt: ingyenes internet-hozzáférést biztosítottak, minden szobában volt tévé, a táborozók szabadidejüket − nagy örömünkre − mégis inkább a sportpályákon töltötték: kosaraztak, pingpongoztak, tollasoztak.

A gyerekek a különdíjért járó plusz feladatokat is szorgalmasán oldották meg, így a legügyesebbik a tábor végén külön jutalmat kapott.

Találkozunk jövőre is!

(Manyszi)


Tekintse meg a táborban készült képeket a Képtárban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra