Rádió- és Televíziómúzeum

2013. 07. 12. nincs hozzászólás

Páros heteken szerdánként látogatható 10 és 17 óra között a Rádió- és Televíziómúzeum Diósdon.

Aki úgy dönt, hogy bevállal egy kis túrát a Tétényi-fennsík délnyugati csücskébe, és ellátogat Diósdra, a Géza fejedelem utca végébe, az betekintést nyerhet a magyar műsorszórás két év híján majdnem 90 éves történetébe a Rádió- és Televíziómúzeumban.

A helyszín önmagában is érdekes – a terep, a panoráma, az épület kívül és belül –, de a kiállítás anyagát is nagy gondossággal állították össze és rendezték el, hogy az ideérkezők minél pontosabb képet alkothassanak arról, hogyan nézett ki és miképpen működött az egykori rádióállomás. A különböző kép- és hangrögzítő, valamint kép- és hangközvetítő berendezések egymást követő típusainak, fejlesztéseinek felsorakoztatása mentén megismerhető és áttekinthető a magyar rádiózás és televíziózás eddigi útja.

A tárlat sok különlegességet tartalmaz, így nemcsak azok számára szolgál meglepetésekkel, akiknek a szalagos magnó vagy a bakelitlemezt játszó lemezjátszó nem számít hétköznapi tárgynak, hanem azoknak is, akik ilyen készülékek között nőttek fel…

Rádió- és Televíziómúzeum

Vid Gabriella


(Fotó és szöveg)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra