Műtárgymesék

2013. 07. 28. 1 hozzászólás

Utazni „fejben” is lehet – ezt sokan tudjuk –, és a lelket helyrerázó belső utazások mellett az idő és a tér korlátait áttörő gondolatkísérletek is gazdagítanak. Minderre nem kizárólag a kiváló képzelőerővel megáldottaknak van lehetősége.

Az Aquincumi Múzeum régészeti parkja egy darabka Róma – Budapest területén és egy töredéknyi múlt – a 21. század szemszögéből, ahol most még a hőség is a mediterrán világot idézi – a kontinentális kulisszák között. Érdemes időről időre ellátogatni ide, hiszen az egész évben felkereshető beltéri, illetve az időszakosan megtekinthető kültéri látványosságok mellett a korlátozott ideig bemutatásra kerülő kiállítások is rendkívül érdekesek.

Az aquincumi romterületA Műtárgymesék című rendhagyó tárlat 2014. április 15-ig várja az érdeklődőket, és a különlegessége abban rejlik, hogy a múzeum régészei és restaurátorai mutatják be egy-egy saját és egyben legkedvesebbnek érzett leletüket, melyhez ezúttal az adott tárgy kutatójának személyes hangvételű, egyéni stílusú ismertetője járul. E bensőséges vallomások azt a benyomást keltik, mintha a letűnt korok emlékeként ránkmaradt dolgok maguk nyílnának meg és mondanák el történetüket.

 

Vid Gabriella


(Fotó és szöveg)

1 hozzászólás

#1 BKálmán 2013.07.29.09:01:58

Szép üzenet. Vajon hány városnak van két római amfiteátruma? S vajon melyik nem él ezzel a lehetőséggel?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra