Az év szakdolgozata 2015: pályázati felhívás

2015. 09. 30. nincs hozzászólás

A Magyar Tudományos Akadémia Modern Filológiai Társasága a 2009-től folytatott hagyományának megfelelően pályázatot hirdet „Az év szakdolgozata” címmel – nyelvtudomány, irodalomtudomány, illetve kommunikáció és médiatudomány témakörben.



A társaság folyóirata, a Filológia.hu (www.filologia.hu) azoknak a(z alap- vagy mesterképzésben) végzett hallgatóknak a jelentkezését várja, akik 2014-ben vagy 2015-ben védték meg szakdolgozatukat nyelvtudomány, irodalomtudomány vagy kommunikáció és médiatudomány témakörben. Idegen nyelvű dolgozattal is lehet pályázni.

A munkákat a Filológia.hu folyóirat szerkesztőbizottsága, a szakterület elismert szakemberei fogják bírálni. A legjobbnak ítélt dolgozatokat a folyóirat megjelenteti, illetve könyvcsomaggal jutalmazza. A legkiválóbb szakdolgozat írója megkapja az MTA Modern Filológiai Társaságának elismerő díját. A díjakat a társaság éves konferenciáján adják át.

A dolgozatokat pdf formátumban a filologia.hu[kukac]gmail.com címre várják, legkésőbb 2015. november 30-ig. A levél tárgyába írják bele: Az év szakdolgozata 2015, a csatolt fájl neve tartalmazza a pályázati kategória rövidítését (IR = irodalom, NY = nyelvészet, KO = kommunikáció és médiatudomány), a dolgozat nyelvének rövidítését (HU = magyar, EN = angol, DT = német, RU = orosz, SP = spanyol, OL = olasz stb.), egy kulcsszót a dolgozatból és a pályázó nevét (például: NY_HU_slam_SzorgosHanna.pdf, IR_DT_Erzaehltechniken_ DolgosBence.pdf). A pályázáshoz külön töltsék ki a http://goo.gl/forms/Agmt4aBW1U linken található űrlapot. A zsűri az értékelés során csak a formai szempontból megfelelő pályázatokat veszi figyelembe.

Egy pályázó több dolgozatot is benyújthat, ha a munkák megfelelnek a pályázati feltételeknek. A pályázatra beadott dolgozatokat a szerkesztőbizottság harmadik személynek nem adja át, csupán a Filológia.hu folyóiratban jelentetheti meg. A pályázatról további információkat a filologia.hu[kukac]gmail.com címen Veszelszki Ágnestől lehet kérni.


A pályázati felhívás megtekintése a Filológia.hu-n.


Budapest, 2015. szeptember 15-én


Prof. dr. Nyomárkay István
akadémikus
a Modern Filológiai Társaság elnöke


Dr. Veszelszki Ágnes
a Filológia.hu folyóirat szerkesztője



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra