Modern folklór és nyelv pályázat

2015. 11. 12. nincs hozzászólás

Várjuk napjaink igaztörténeteit, modern mondáit, hiedelmeit, vicceit, újsütetű népszokásait, az emberélet fordulóihoz, az iskolai és munkahelyi élet új jelenségeihez kapcsolódó jelenségeket…

…a vallási ünnepek új formáit, a média és a tömegkultúra közvetítésével meggyökeresedő újdonságokat, a közösségi oldalak, az email és sms folklórját, a közmondások kifordításait, átértelmezéseit, falfirkákat, tag-eket, grafittiket, politikai és sport jelszavakat, indulókat, mondókákat, napjaink öltözködési, viseleti szokásait, a nők haj-és ékszerviselését, a tetoválást és piercingeket leíró pályaműveket!

A Néprajzi Társaság Önkéntes Gyűjtő Szakosztálya pályázatot hirdet Tradíció címen hagyományos értékeink és jelenlegi kulturális jelenségek rögzítésére. Szakmabelieken túl kérik önkéntesek, fiatalok, diákok gyűjtő munkáit a jelenkori élő kultúra eredeti dokumentálása, napjaink születő, néprajzilag értelmezhető jelenségeinek elemzése érdekében. A megfelelő pályaművek a Néprajzi Múzeum Archívumába kerülve a megőrzésen túl további kutatások alapjául szolgálnak. Pályázhat bárki a Kárpát-medencéből, korosztályra való tekintet nélkül, 2016. január 15-ig. Kiírás a  www.neprajzitarsasag.hu weboldalon található. Előregisztráció 2015. dec. 4-ig és ajánlott  bibliográfia ugyanott.
(MNT – Manyszi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra