Karácsonyi és újévi üzenet

2015. 12. 24. nincs hozzászólás

Köszönjük, hogy velünk van. Látogatásaik nyomán honlapunk a magyar nyelvi kultúra meghatározó fóruma lett.

kariA hirdetőknek is fölkeltette érdeklődését, de mi hirdetésmentes, közszolgálati honlap maradunk. 2015-ben számos szép, nagy rendezvényen (magyar nyelv hete, nyelvésztábor, magyar nyelv napja, SemioticaAgriensis, Antimondolat-konferencia, Vas megyei irodalmi kirándulás, Szarvas-vacsorák) lehettünk együtt. 2016-ban lesz az 50. magyar nyelv hete, a harmadik nyelvésztábor, két nyári egyetem, további konferenciák. Jelentős kötetek készülnek: Jelentés a magyar nyelvről (2010-15) – a kormánynak szóló javaslatokkal, Antimondolat (a péceli kiskastélyos világ), Új szavak (1990-2015), és áprilisban megszervezzük a közép-európai nyelvstratégiai fórumot. Elérkezünk a 20 ezredik nyelvi tanácsunkhoz, intézmények, cégek kérik segítségünket. Hiszünk az összefogásban. Ezért együttműködünk minden olyan szervezettel, amely velünk együtt szeretne működni. Példamutató jó kapcsolatunk van az Anyanyelvápolók Szövetségével, a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságával, a Bolyai Önképző Műhellyel, a Magyar Szemiotikai Társasággal, egyetemekkel, tanszékekkel. 

Jövőre 10 éves a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda. Jövőre 20 éves a magyar nyelvstratégia. Idénvolt 15 éves a Magyar Nyelvstratégiai Kutatócsoport.


(Manyszi)


A mellékelt egyedi karácsonyi képeslapot Kunt Anna, a Bolyai Önképző Műhely volt hallgatója készítette.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra