Kisgyermekek KÉP-ei

2016. 02. 09. nincs hozzászólás

XXI. századi kompetenciák:
Kisgyermekek és kisiskolások verbális és literális tevékenységeinek kompetenciaalapú megközelítése a KÉP-korszakban


Az ELTE TÓK Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszéke XXI. századi kompetenciák – Kisgyermekek és kisiskolások verbális és literális tevékenységeinek kompetenciaalapú megközelítése a KÉP-korszakban címmel nemzetközi konferenciát szervez, melyre egyszerre hívja és várja az alsófokú nevelési és oktatási intézményekben dolgozó pedagógus kollégák, valamint az érintett tudományos területeken dolgozó kutatók jelentkezését.


Az egyre inkább a képiség felé tolódó világunkban az alsófokú oktatásnak is reagálnia kell a változásokra: az élményszerűség, a kommunikatív kompetenciák fejlesztése, az új tanítási módszerek kerülnek előtérbe. Az új elvárások az írás- és olvasástanítás kapcsán is kérdéseket vetnek föl. A konferencia célja, hogy lehetséges válaszokat fogalmazzon meg a 21. század kulturális kihívásai (KÉP-korszak), a kisgyermekkori és kisiskoláskori verbális és literális tevékenységek kapcsán, igazodva az alsó- és felsőfokú oktatásban felmerülő témákhoz. Vajon kellően használatközpontú-e az oktatásunk? Megfelel-e a 21. századi elvárásoknak?

Időpont: 2016. április 28. 11:00 – 16:00

Helyszíne: ELTE Tanító- és Óvóképző Kar (1126 Budapest, Kiss János altábornagy u. 40.), 200-as terem, valamint a szekciók számára kijelölt tantermek.

 

A teljes konferenciafelhívás itt olvasható.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra