Itt a hun-dog!

2018. 12. 01. 8 hozzászólás

A hamburger magyar változata a hunburger (Kiskunhalas), a hot-dog magyar változata a hun-dog (Győr).

A feliratból azt is megtudjuk, hogy a hun-dog: sült kolbász, szósz, zöldség. 




(Kép és szöveg: VSZ)



8 hozzászólás

#1 Dr. H. Tóth István CSc 2018.12.01.23:17:09

Nekem tetszik a HUNBURGER, amiként a HUN-DOG se rossz ám — szerintem!

Ugyan, kérem, nézzen már rá valaki segítő szándékkal a BACON szóra! Csókolja már meg valaki, amiként a mesebeli békát szokás, aztán talán ott lesz (talán) a csodás átalakulás eredménye; nos?

#2 Prof. Dr. Hakapeszi Maki CSc DSc stb stb 2018.12.07.13:10:50

Kedves Dr. H. Tóth Tibor CSc!

A bacon magyar megfelelője nagyon egyszerű: bakony.

Üdvözlettel: Prof. Dr. Hakapeszi Maki CSc DSc stb stb.

#3 Dr. H. Tóth István CSc 2018.12.07.23:09:14

Üdv, Prof. Dr. Hakapeszi Maki CSc DSc stb stb.!
Ha a bacon magyar megfelelője a bakony (???), ahogy maga írja, akkor váljék egészségére; mindenesetre ízlés kérdése!

#4 Prof. Dr. Hakapeszi Maki CSc DSc stb stb 2018.12.10.11:06:43

Kedves Dr. H. Tóth Tibor CSc!

Ön súlyos tévedésben van. Az, hogy a bacon magyar megfelelője a bakony nem ízlés kérdése, hanem tény. Ezt egy Prof. Dr. CSC DSC akadémikus stb. stb. mondja magának, aki csak egy Dr. CSc, úgyhogy fogadja el és ne flegmáskodjon.

#5 Dr. H. Tóth István CSc 2018.12.10.12:46:35

Üdv, Prof. Dr. Hakapeszi Maki CSc DSc stb stb.!
Azért, mert egy Prof. Dr. CSC DSC akadémikus stb. stb. mondja, pontosabban: írja nekem, hogy a bacon magyar megfelelője a bakony, még nem vagyok meggyőzve, úgyhogy ne flegmáskodjon se velem, se mással, inkább érveljen tényszerűen, alaposan (vagy: laposan, kalaposan).
Üdv!
Csak egy Dr. CSc, akinek az utóneve mindig is István volt, nem Tibor.

#6 Prof. Dr. Hakapeszi Maki CSc DSc stb stb 2018.12.10.17:13:21

Makacs jószág maga, Dr. H. Tóth István CSc vagy Dr. H. Tóth Tibor CSc vagy mi a neve. István, Tibor, egyre megy, az igazi keresztneve úgyis CSc, nemdebár. Ön kiváncsi volt a bacon szó magyar megfelelőjére, én elfoglalt és rendkívül fontos Prof. Dr. CSc DSc akadémikus stb stb. létemre vettem a fáradtságot és tájékoztattam Önt, hogy a bacon magyar megfelelője bizony a bakony. Tekintve, hogy ez az evidens tény minden tisztességes magyar nemzettársunk alapműveltségének része, nem bocsátkoztam részleges fejtegetésekbe. Elvégre elfoglalt és rendkívül fontos Prof. Dr. CSc DSc akadémikusként azt sem szoktam bizonygatni holmi Dr. CSc-knek, hogy az ég kék, a fű meg zöld. A bacon meg bakony ugyebár. Erre Ön flegmáskodással vádol. Hallatlan. Biztos vagyok benne, hogy ehhez bizony Prof. Dr. Balázs Géza CSc wannabe DSc nyelvstratégának és akadémiai habitusvizsgálattal kétszeresen is rendelkező pecsétes papíros nemnyelvésznek deviszont de facto pálinkatudósnak is lesz pár szava. Bocsánatkérő és a szakmai tekintélyem előtt mélyen meghunyászkodó kézzel írt és lepöcsételt levelét akadémiai postaládámba galambpostafordultával várom.

Szívélyes üdvözlettel üdvözli a tudományos címek, fokozatok, titulusok és latinszovjet rövidítések erdejéből: Prof. Dr. Hakapeszi Maki CSc DSc stb stb

#7 Manyszi 2018.12.10.20:11:45

Tisztelt Hozzászólók! A fenti mulatságos, de talán inkább pszichikai leletet azért hagyjuk kinn, mert ékes bizonyítéka az öncélúan ironizáló, érvekkel nem bíró, megosztó, és gyűlölködésre hajlamos viselkedésmódnak (amelyet bizonyos fórumokon teljességgel ki lehet élni). Minden kedves Olvasónkat kérjük, hogy erre ne reagáljanak. Egyúttal jelezzük, hogy a hasonló jellegű hozzászólásokat a jövőben törölni fogjuk – ahogy azt szabályzatunk és etikai elveink leszögezik. Ez maradjon itt mementónak: hogy későbbi korok is lássák, ilyen korban kellett élnünk. Őszinte sajnálatunk az utálkozóknak, a gyűlölködőknek – mi nem voltunk és soha nem is leszünk ilyenek.
Üdvözlettel: Manyszi

#8 Prof. Dr. Hakapeszi Maki CSc DSc stb stb 2018.12.11.11:44:20

„Őszinte sajnálatunk az utálkozóknak, a gyűlölködőknek – mi nem voltunk és soha nem is leszünk ilyenek. Üdvözlettel: Manyszi” – http://www.e-nyelv.hu/2017-07-11/amokfutas-13/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra