A sajtónyelvi helyesírásért

2019. 03. 06. 1 hozzászólás

A Manyszi nyelvi tanácsadói szolgáltatása több mint 23 ezer kérdésével az újságírók, a szerkesztők és a korrektorok fontos segédeszközévé vált.

Többek között erről beszélt Blankó Miklós, a Manyszi irodavezetője és az ELTE Online hallgatói magazin főszerkesztője az ELTE Press Akadémián 2019. február 28-án. Ötödik alkalommal hívták össze az ELTE hallgatói sajtójának szereplőit. Az idei esemény több mint száz résztvevőjének Constantinovits Milán a hallgatói újságírás tévútjairól és dilemmáiról beszélt személyes tapasztalatain keresztül.




Blankó Miklós, a Manyszi irodavezetője és az ELTE Online hallgatói magazin főszerkesztője


Csomos Attila főszerkesztő-helyettes pedig a sajtó- és a művészfotózás összefonódásáról szólt. Blankó Miklós a tipikus hibákra és a folyamatos önellenőrzésre hívta fel a figyelmet, valamint arra, hogy milyen eszközök vannak a digitális korban egy újságírói kezében a helyesírástámogatáshoz. Kiemelte a Manyszi a sajtónyelvi helyesírásban betöltött szerepét, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy az általa megrendezett I. Kárpát-medencei korrektorversenyre közel kilencben versenyző nevezett határainkon innen és túl.




Kép a rendezvényről


(Szöveg: Manyszi, kép: Baló Tímea/ELTE Online)

1 hozzászólás

#1 Sz. Tóth Gyula 2019.03.06.10:53:13

Hasznos kezdeményezés, és talán sikerül bővíteni a szerkesztőségi kört. Átfogó, folyamatos programmal a nyelvstratégia eredményes, fontos része lehet. Sok sikert!
Sz.T. Gy.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra