Megjelent a Magyaróra!

2019. 11. 08. 4 hozzászólás

A magyar nyelv és irodalom barátainak és tanárainak új lapja.

Bánk bán-búvárlatok alcímmel és tematikával debütál a Magyaróra, a magyar nyelv és irodalom barátainak, tanárainak lapja. Az I. évfolyam összevont 1–4. száma 114 oldalon 33 szerző, közreműködő írásával, hozzászólásával jelent meg. Az Édes Anyanyelvünk című folyóirat előfizetői ezt a számot a novemberben ajándékba kapták; más érdeklődők a Manyszi könyvesboltjában vásárolhatják meg. 2020-tól az évi 4 szám előfizetési díja: 2500 Ft. A folyóirat újságárusokhoz nem kerül, csak postai előfizetéssel, vagy számonként továbbra is a Manyszi könyvesboltjában lehet hozzájutni. A lap elektronikus változata is a Manyszi honlapján lesz elérhető. A lap egy-egy fontos, a magyar nyelvhez és irodalomhoz tartozó téma sokoldalú bemutatását, új elképzelések, ötletek terjesztését ígéri, s emellett a magyartanárok fóruma is kíván lenni.

 

A Magyaróra kiadója az Anyanyelvápolók Szövetsége, de a lap előállításában közreműködik a Magyar Nyelvstratégiai Kutatócsoport és a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda is. A felelős szerkesztő: Balázs Géza, a szerkesztőség tagjai még: Blankó Miklós, Lengyel Klára, Pölcz Ádám.

 

A folyóirat megrendelhető e-könyként és nyomtatott változatban is itt.

Előfizethető a postahivatalokban.

 

4 hozzászólás

#1 Bilibók Jenő 2019.11.10.15:42:21

Gratulálok a kezdeményezéshez és sok sikert kívánok! Nekünk Pusztinán, Bákó megyében Első Magyaróra címmel jelent meg iskolai újságunk 2002-2004 között. Szép emlék!

#2 Hauber Károly 2019.11.10.18:09:33

Gratulálok és szurkolok a szerkesztőknek. Igen nagy szükség van egy ilyen lapra

#3 Dr. H. Tóth István 2019.11.12.08:57:14

Nagy érdeklődéssel és elégedettséggel olvastam át ezt a küllemében is elegáns új szakmai folyóiratot, a Magyaróra címűt. Máris magasra tették a mércét mind a szerzők, mind a szerkesztők — köszönet nekik a példás eredményért. Kiemelkedik a számos munka sorából Deák-Takács Szilvia cselekvésközpontú projektje, mivel sokoldalú, diák- és olvasóbarát.

#4 Málnási Ferenc 2019.11.13.12:48:24

Gratulálok! A hajdani Magyartanítás egyik munkatársaként kívánok hosszú életet az új lapnak! Szükség volt – van – lesz rá, rajtunk áll, hogy fenntartsuk, terjesszük – főleg a fiatalok körében. Málnási Ferenc ny. magyartanár – Kolozsvár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra