Eredményhirdetés — korrektorverseny

2020. 10. 04. 15 hozzászólás

2020. október 3-án megtartottuk a II. Kárpát-medencei korrektorversenyt, ezúttal online. Az eredményhirdetésünk is online: gratulálunk a helyezetteknek!

Az eredményhirdetési videónk:






 

Az első tíz helyezett:



Helfrich Judit 1. helyezett — az év korrektora, 2020

Korpa Ildikó 1. helyezett — az év korrektora, 2020

Póla Gergely 3. helyezett– az év korrektora, 2020

Fábián György 3. helyezett — az év korrektora, 2020

Siklósi Katalin 5. helyezett

Tomka Eszter 7. helyezett

Cseri Mária 7. helyezett

Szvorényné Mezei Klára 8. helyezett

Bruckner Nóra 8. helyezett

 Kincses Edit 10. helyezett


Részletes, anonimizált eredmények itt

 
A kérdőívekben kapott válaszaikból idézünk az alábbiakban. Köszönjük Önöknek a versenyzést! Találkozunk a III. korrektorversenyen!

 

Köszönöm a lebonyolítást, és a kitartó szervezést a vírusidőszak ellenére is.

Remek kezdeményezés!

Köszönet a gördülékeny szervezésért!

Nagyon köszönöm a szép és szíves útmutatót. Jó érzés, hogy az anyanyelvi tudás fontosságára ezúton is felhívja a figyelmet. Fábián Pál professzorom volt az egyetemen, mindig szeretettel és nagyrabecsüléssel gondolok rá.

Elsősorban köszönet! A tesztfeladat megfogalmazásai nem voltak egyértelműek, egy feladattípus közös kérdése megjelent minden egyes feladatnál, ez zavaró volt.

Köszönjük szépen a lebonyolítást, jövőre is szeretnénk versenyezni, reméljük, már élőben! 🙂

Remek ötlet volt ez a verseny.

Csak így tovább!

Köszönöm, hogy megszervezték a versenyt

Minden elismerésem a szervezés magas színvonaláért, de remélem, jövőre személyesen is találkozhatunk.

Jobb lett volna offline versenyezni, és így voltak, akik jóval több időt kaptak. Őszintén, bőven maradt időm ellenőrizni magam az Oziriszból és a 12. kiadásból.

Remélem jövőre személyesen találkozunk!

Gratulálok, és köszönöm mindazt, amit a magyar nyelvért nap mint nap tesznek!

Köszönöm, hogy ezek között a nehéz körülmények között is megrendezték végül a versenyt. Tudom, hogy az első alkalommal több olyan helyzettel találkoznak, amelyekre nem feltétlenül tudtak felkészülni, de bízom benne, hogy ebből kiindulva a jövő évi – akár személyesen, akár online megrendezett – verseny még jobb lesz. Az előzetes tájékoztatással minden rendben volt számomra, de hiányolom a szakmai előadásokat, illetve a magyarázatot arra, hogy ez a rész miért maradt el. Ha ezeket a hiányosságokat pótolják, nagyon szívesen veszek részt a jövő évi versenyen is.

Köszönöm, hogy részt vehettem a versenyen, számomra csak egy felmérés volt, mivel 35 éve ez a szakmám. Jó lett volna valami jó helyen végezni, de ezt magamnak köszönhetem

Hálával fogok visszaemlékezni erre az eseményre, melyen sok tudással gazdagodhattam, és a meglévőt pedig próbára tehettem.

Mivel korrektorverseny, és nem helyesírási verseny, ezért nagyobb hangsúlyt helyeznék a korrektúrázott szövegre, kevésebbet a tesztre. A szöveg lehetne hosszabb és nehezebb.

Egy kicsit túl egyszerűnek tűnt számomra, lehetne sokrétűbb, és a korrektúrafeladat hosszabb.

Köszönöm a szervezést! Ha legközelebb is online lesz, én beállítanék időkorlátot a teszthez is és a feltöltéshez is.

Köszönjük a szervezést és azt, hogy foglalkoznak a magyar nyelvvel!

Tudom, hogy mind most tanuljuk ezt a szituációt, de mindenképpen szükség lett volna előtte egy próbára. Át kell gondolni, hogy a teremfelügyelő és az egyes résztvevők beszélgetése mennyire közügy, és mennyire az ők kettőjük ügye. Ha valaki mégis elkezd beszélgetni, akkor több idő kell a feladat megoldásához. Én a mikrofonokat lenémíttatnám, a felügyelőnek adnék jogot, hogy bekapcsolja azt másoknál is. Azt hiszem, a Zoomban ez megoldható.

Nagyon köszönöm a rugalmasságukat, a segítőkészségüket! Sikereket kívánok szakmai életükben és a további versenyszervezés területein is!

Köszönöm szépen a részvétel lehetőségét, és remélem, jövőre már személyesen találkozhatunk.

Minél inkább promotálni a versenyt a magyaros egyetemisták (tanárhallgatók pláne!!!) körében. Nagyszerű kezdeményezés!

Egyenlő pontszám esetén a beadás ideje számit? Jelezném, hogy a mi csoportunkban csak a teszt kitöltése után kaptuk meg a sorszámunkat, így nem tudtuk hamarabb beküldeni a kész feladatsort

köszönjük szépen, önök mindent megtettek, hogy a verseny meg legyen tartva. ennek ellenére a tavalyi, ami személyes volt, engem jobban inspirált.

a tesztre több olyan feladat kellene, amiben megmutatkozna, ki jó korrektor, pl. helyes elválasztás, vesszőhasználat, még több egybeírás-különírás

Nem érzem, hogy ez a tesztfeladatsor a valódi korrektúrázási minőséget mérné. A második feladat jó volt, inkább abból kellett volna többet vagy nehezebbet.

Köszönöm a lehetőséget, hogy számunkra is szerveztek egy versenyt, ahol összemérhetjük tudásunkat, és rájöhetünk a hiányosságainkra.

Kérem, ha legközelebb online versenyt rendeznek, szívesekedjenek elmondani a versenyzőknek, hogy kérdések feltevése előtt (vagy inkább helyett) olvassák el a feladatokat, egyébként pedig nyugodtan hagyják kikapcsolva a mikrofonokat – a szünet ideje alatt is.

Sajnáltam, hogy a workshopokat nem tartották meg online formában, mint a versenyt. Jó lenne, ha lehetne valahogyan pótolni a közeljövőben.

Tavasszal legyen a 2021. évi verseny. Akkor màr nem kell sokat várni. 🙂

A fiatalok nevében nem beszélhetek, de nekem jólesett volna előzőleg egy rövid technikai próba (telepítés, bejelentkezés), hogy az indulás problémamentes legyen.

Köszönöm, hogy részt vehettem egy olyan programon, ami a magyar nyelvet helyezte középpontba.

Örülök a versenynek, mert így egy kicsit több figyelmet kapunk, mint általában.

Gratulálok a fantasztikus ötlethez!

15 hozzászólás

#1 Enikő 2020.10.04.14:12:05

Köszönjük szépen az érdekes feladatokat! Érdeklődni szeretnék, hogy megoldókulcsot közzétesznek-e majd? Jó lenne tanulni belőle, illetve egyértelművé válna, hogy mi számított helyes megoldásnak. Előre is köszönöm!

#2 Veréb Eta 2020.10.04.14:23:36

Csatlakozom az előző kéréshez. Jó lenne megnézni a helyes megoldásokat, csak okulás céljából.
Köszönöm.

#3 Cseri Mária 2020.10.04.14:40:27

Ugye a két 7. helyezés, az valójában 6-7.? 🙂
És persze én is nagyon szeretném látni, mit hibáztam.

#4 SzD 2020.10.04.16:30:45

A tesztfeladatnál az egyik típusban az volt a feladat, írjuk be a mezőbe a felsorolásban hibásan szereplő szavakat. Ha ide bár a hibásakat soroltam fel, de helyesen leírva, az hibapontnak számított a javítás során? Előre is köszönöm a választ!

#5 Tomka Ildikó 2020.10.04.16:41:42

Gratulálok minden résztvevőnek! Így kívülállóként jó látni, hogy egy ilyen kevéssé látható szakma is megkapja a saját versenyét.

#6 Kovácsi Barnabás 2020.10.04.19:51:59

Nem hiszem el, hogy ennyit hibáztam… Megnézném a feladatlapom javítását…

#7 gigi 2020.10.04.19:54:51

Gratulálok mindenkinek. Sajnos nem tudtam részt venni a versenyen, nekem ez lett volna az első. Remélem, jövőre nem leszek beteg, és ott lehetek.
A visszajelzésesekből idézettek közül nem igazán értem azokat, akik a tesztfeladatokat kihagynák a versenyből. Aki igazán jó korrektor, annak nem okozhat óriási gondot egy teszt. Szerintem legalábbis. Mondom ezt úgy, hogy nem láttam a tesztet. Tudom, kibicnek minden észszerű… 🙂

#8 RT 2020.10.04.20:03:55

Tisztelt Szervezők! Érdeklődni szeretnék, hogy a részletes eredmények listájából miért hiányoznak bizonyos sorszámok, szám szerint 16 db? Miben különböznek ezek a versenyzők azoktól, akik mellett „n” szerepel a táblázatban? A 37. sorban az össz. hibaszámnál szereplő 0 érték mit jelent? (Az egyes feladatoknál a cellák üresek.) Könnyebben lehetne látni, hova esünk a mezőnyben, ha az elért pontszám szerint rendezték volna az összesítő táblázatot. Mindenesetre köszönöm a szervezést és a megmérettetés élményét!

#9 Tomka Eszter 2020.10.04.20:43:54

Hát, azt a 7.-et én sem értem 🙂 Persze így is nagy öröm. Annak én is örülnék, ha megkaphatnánk, hol hibáztunk, tanulságos lenne

#10 Zsoldos Szilvia 2020.10.05.10:21:52

Én is szívesen megnézném, hol hibáztam a tesztben, mert abból is lehet tanulni. Mert ez a cél valahol 🙂

#11 Manyszi 2020.10.05.11:30:30

Kedves Versenyzőink!

A szombati verseny feladatlapjait és a javítókulcsokat e-mail-ben elküldtük minden versenyzőnknek. Ha az áttekintés után további kérdésük van a javítókhoz, az iroda@e-nyelv.hu címen állunk rendelkezésükre.
A részletes eredmények a honlapon anonimizálva elérhetők. A táblázatban a ‘nem’ értelemszerűen azt jelenti, hogy nem érkezett be az egyik vagy mindkét feladatlap, így nem tudtuk értékelni a versenyző munkáját.

Üdvözlettel:
A verseny szervezőbizottsága

#12 Dr. Suba László 2020.10.13.11:01:12

Tisztelt Szervezők, tisztelt Versenyzőtársak!

A kihirdetett eredményt nem vitatva, a korrektúrafeladat kapcsán szeretném felvetni a következő kérdést: egészen bizonyos, hogy az első alcímben a „mestersége”, illetve az első oldal utolsó előtti bekezdésében a „lévén” helyesírási hiba? Az előbbi szerintem egyszerű elgépelés, a második pedig egy helytelen, nem oda való (de helyesen leírt) szó használata. A versenykiírás szerint pedig ezek javítása nem volt feladat.

Tisztelettel:

Suba László

#13 Minya Károly 2020.10.13.19:36:34

Tisztelt Dr. Suba László!
A vélt nyelvhelyességi és stilisztikai javítás nem volt feladat, az elírás javítása viszont igen.
Üdvözlettel: Minya Károly

#14 Varga Réka Viktória 2021.02.28.20:38:39

Kedves Szervezők!
Idén is lesz várhatóan korrektorverseny? Hol lehet majd erről értesülni?
Üdvözlettel:
Varga Réka Viktória

#15 Blankó Miklós 2021.02.28.21:04:37

Kedves Varga Réka Viktória!
A tavasz folyamán hirdetjük meg a III. Kárpát-medencei korrektorversenyt.
Manyszi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra