Kedvesnyelv

2021. 01. 10. nincs hozzászólás

Főleg nyelvtanárok oldalain találkozni a kommunikációs stílusra nevelés szép példájával

„Semmi kivetnivalót nem látok a bal oldali oszlopban. Ellenkezőleg. Tömörebb és egyértelműbb.”

„A jobb oszlop első két során még további változtatásokat eszközölnék! 🙂 Kérlek beszélj kicsit hallkabban ( ,mert…)!”

„Szerintem alapvetően majdnem mindig a hangsúlyon van a szó, viszont a jobb oldali megoldások a legtöbb esetben beválnak, mert a gyereket/bárkit közreműködővé tudok tenni, a bal oldalival meg legtöbbször azt érjük el, hogy kategórikusan kijelentünk, ítélünk, dirigálunk, legrosszabb esetben kiosztjuk a gyereket.”

A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „A szavaid számítanak Ehelyett... Próbáld ki ezt... Maradj csendben! Tudod halkabban mondani? Micsoda mocsok! HELPI Úgy tűnik jól érezted magad. Hogy tudunk feltakarítani? Segítsek? Tegnap már elmagyaráztam. Ha segítség kell, itt vagyok. Talán meg tudom mutatni másképpen. Szétültesselek? Jó lenne egy kis szünet? Ne sírj már! Nem baj, ha sírsz. Van kérdésed? Mik a kérdéseid? Nincs semmi bajod. Hogy érzed magad? Ez nem olyan nehéz. Meg tudsz csinálni nehéz dolgokat is. Kérlek, kedves szavakat használj! !??!# Nem beszélünk így!”

„Már csak az kellene, hogy az első oszlop generációja megértse azt, miért sem jó hogy így “nevelik” a gyerekeket. 😕

„Jó lenne, ha az egészségügyi dolgozók számára is készülne egy hasonló „párbeszéd alternatíva” táblázat…Ez nagyon szimpatikus🌷

(Forrás: Facebook)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra