Magyartanárok Magyaróra-fóruma

2021. 03. 24. nincs hozzászólás

500 bekapcsolódó, 120 résztvevő az első Magyaróra-fórumon

A harmadik évfolyamába lépett Magyaróra lap (A magyar nyelv és irodalom barátainak, tanárainak lapja) első ízben tartott a világhálón – határok nélkül – fórumot, elsősorban magyartanároknak. A fórumot romániai magyartanárok kezdeményezték. Balázs Géza felelős szerkesztő és Blankó Miklós szerkesztő bemutatták a lap eddigi tematikus számait, a Magyaróra törekvéseit: a témák (Bánk bán, Késő modern, Retorika, Digitális magyaróra) sokoldalú körüljárását, a „jó gyakorlatokat”; és nemcsak olvasásra, hanem csatlakozásra hívták a kollégákat. Lesz Magyaróra-tábor, lesznek konferenciák, tanulmányi versenyek (Partiumi Keresztény Egyetem, valamint a Rákóczi Szövetség Lingua Materna anyanyelvi versenye). (Manyszi-infó)



A hatvanperces fórum Zoom-platformon és a közösségi médiában problémamentesen zajlott le. A közvetítéshez érkezett bejegyzésekből:

  • Köszönöm az „összmagyar” koncepciót, hogy határok nélkül lehettünk együtt mi, magyartanárok. Ezt a rákóczis táborokban élhettem még meg. Csodás érzés, talán nekünk nem anyaországiaknak még fokozottabban.

  • A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatnak rettenetesen örültem, már el is kezdtük a készülődést. VÉGRE!

  • Kitartást és áldást munkájukra!

  • Sikerült a Facebook – kapcsolat. örömmel hallgattam végig az egész előadást… GRATULÁLOK!!

  • Nagyon jó volt – legalább virtuálisan –  találkozni.

  • Nagyon örülök, hogy megszervezték ezt a találkozót, és biztos vagyok abban, hogy legközelebb már könnyebben szólal meg a hallgatóság is, köztük magam is. Amikor elhatároztam, hogy bekapcsolódom a hívásba, elsősorban a kíváncsiság hajtott.

  • Szeretném megköszönni ezt a szolgálatot, mert ez az, amit a magyartanárok és általában az emberek között végeznek. Akár a rádióban, akár más média felületen jelenik meg, Tanár úr megszólalásai soha nem unalmasak, hanem szellemesen figyelmeztetnek a helyes nyelvhasználatra. Mert a beszéd szerepe még inkább kiemelkedik most, hogy a személyesség varázsa nem hat a másik emberre, hiszen a vírus miatt nem talákozhatunk. Beszédünk, nyelvünk az arcunk.

  • Kívánom, hogy sikeres legyen a missziójuk, munkájukon legyen sok áldás.

  • Nagyon nagy élmény volt! Folytassák!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra