Online tanulmányok

2022. 05. 28. nincs hozzászólás

A Digitális Kazinczy Műhely is bekapcsolódott

Online tanulmányok címmel egyetemisták és profi szakemberek, köztük a legnagyobb magyar szuperszámítógép fejlesztője mondták el gondolataikat:

  • emojikról, hogy kik is használják a leggyakrabban szívemojit, hogy milyen az emojis meg a nem emojis szöveg, és hogy Boschnál is mintha lennének ilyenek, 

  • a digitális kultúra problémája már régen nem az ékezetek,

  • analógból lehet digitális, és digitálisból is analóg, de ha az analóg nem lesz digitális, lehet, hogy elvész, próbáld ki a Kézai Simon Programot, ahol családi fotóidat feltöltheted, 

  • az online világ lerövidítette az oktatást, a terápiát, növelte a hátrányt, 

  • valamint arról, hogy az IT „feltalálta a kereket”, mostantól nem lehetsz biztos abban, hogy ki írja és ki mondja a szövegeket, mert a gép összerakja, megformázza parancsra, és jön a „beszélő tankönyv” is.


Ne feledjük: a belső égésű motor nagy csoda volt, jó is, de az elején sokan áldozatul estek a gyors autónak, mert nem szoktak hozzá a gyorsasághoz.



A Bolyai Önképző Műhely 7. „Gyalogos” konferenciájának válogatott anyagát hamarosan megjelenteti, a Digitális Kazinczy Műhellyel közös rendezvények pedig 2022 novemberében folytatódnak a Tokaj-Hegyalja Egyetemen. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra