235. Az Őrség zöld aranya (Magyarország tortája, 2016)

2022. 08. 08. nincs hozzászólás

A recept megtalálható a világhálón, mi csak a cukrászat e remekét szolgáló szókincset mutatjuk be: pirított tökmag, cutter, tökmagpraliné, átturmixol, botmixer, hántolt ostya, spatula, tortakarika, zselatinmassza, málnazselé, tökmagos felvert, fehércsokoládés Bavarois-mousse, tökmagos glazing, stuff, tökmagolaj.



A torta összeállítása annyira megfogott bennünket, hogy szó szerint idézzük: A tökmagos felvertünket egy 22 cm-es tortakarikába vágjuk. Hozzáadjuk a mousse 1/3-ad részét és szépen elkenjük. Ezután rátesszük a kifagyasztott pralinénkat. Újból mousse, majd a kifagyasztott málnazselé. A végén az összes mousse-t rátesszük, majd kenőkéssel szépen elsimítjuk. Kifagyasztjuk a tortánkat. Az előző nap elkészített glazinget felmelegítjük 45 Celsius-fokosra, majd ezzel burkoljuk a tetején. A végén kivesszük a formából hőlégfúvó segítségével, és 14 szeletben felszeleteljük. A tetejét szeletenként tejszínhab stuffra helyezett temperált fehércsoki-tollal díszítjük, melyeket nyers darált tökmaggal megszórunk. (Forrás: https://www.mindmegette.hu/orseg-zold-aranya-magyarorszag-tortaja-2016.recept/, kép: BG)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra