A lillafüredi ódapályázat első helyezettje: Halmai Tamás

2023. 04. 29. 2 hozzászólás

Halmai Tamás kilenc kötete megrendelhető honlapunkon

Ódapályázatot hirdetett a Lillafüred Alapítvány, József Attila Lillafüreden született szerelmes verse emlékére. A több mint 120 pályaműből a 10 legjobb pályamunka a következő lett:

Első helyezett: Halmai Tamás: Eurüdiké lantja, 2. Bájer Máté: Neongenezis szombaton, 3. Csobánka Zsuzsa Emese: Vakok Földje, 4. Szabados Attila: Az érzés pontosítása, 5. Maróti-Agóts Mátyás: Óda megsüllyedt hangvételre. 6. Kerényi Kata: Óda a későn megtalálthoz, 7. Keresztesi József: A keserűséghez, 8. Koncz Tamás: Asztali áldás, 9—9.  Ecsédi Orsolya: Napóda és Gerevich András: ÓdaAz első helyezett Varga Éva szobrászművész alkotását és félmillió forint jutalmat kapott. A második és harmadik helyezett a dicsőség mellett pedig Seres László értékes, sorszámozott grafikáját vihette haza. Az első tíz pályamű emellett megjelenik a MŰÚT digitális mellékletében, a Dűlőben.

„A pályázat ötlete azért született, mert kíváncsiak voltunk, vajon lehet-e ebben a ma kevéssé használt műfajban, korunkban, efféle inspirációval alkotni?” mondta Zemlényi Attila költő, a Lillafüred Alapítvány irodalmi szekciójának vezetője, a Műút alapító főszerkesztője, a zsűri tagja.

Nádasdy Ádám zsűrielnök értékelő beszéde itt tekinthető meg: https://www.facebook.com/lillafuredalapitvany/videos/240394835227625

Halmai Tamás távüzenete itt látható: https://www.facebook.com/lillafuredalapitvany/videos/636014885024234

A pályázathoz és a nyerteseknek szívből gratulálunk!

Halmai Tamás első helyezett esszékötetei kiadónk gondozásában itt érhetők el: Az egypartú folyó. Koanok, történetek, Jézus-glosszák: https://e-nyelv.hu/termek/halmai-tamas-az-egypartu-folyo-koanok-tortenetek-jezus-glosszak/

Rendelje meg kiadónk kínálatában Halmai Tamás eddig megjelent összes kötetét:

Halmai Tamás: „Ha angyalt látsz vendégül…” Károlyi Amy költői világa


 

 

2 hozzászólás

#1 Szabó Edit 2024.04.30.20:29:21

Az ideit tegyétek közé,mert ott megjelentek a művek,melyek sok pályázót felháborítottak,mivel több mint 150-en adták le!
Megjelent az Alapítvány oldalán a helyezettek alkotása, hozzászólás lehetőssége nélkül ! Megosztottam,ott bizony volt hozzászólás elég sok és kemény ! Azt hiszem,jövőre nagyon kevés pályázat közül választhatnak ! Mert egy ÓDA nem lehet más költők szavainak felhasználása jelzés nélkül, és nem fogadunk el ordenáré kifejezéseket sem,mert annyit nem változhat az Óda jelentősége.

#2 Salláné Kazsuba Gyöngyi 2024.05.14.21:38:38

Edittel teljes mértékben egyetértek. A 2023-as helyezetteket ismerjük, a 2024-es év óda pályázatának eredményét nem. Az óda legyen ünnepélyes, fennkölt lírai megnyilvánulás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra