Grétsy László 88

2020. 02. 14. 2 hozzászólás

Grétsy László (1932. február 13.) nyelvész, professor emeritus, a Manyszi spiritus rectora 88 éves.

Grétsy tanár úr nem szereti az ünneplést, ezért legföljebb egy-egy jelzéssel, olykor szűk környezetben elköltött ebéddel, vacsorával köszöntjük. Nyilvános szereplést nem vállal, de otthon szorgalmasan dolgozik, írja rovatait, irányítja az Édes Anyanyelvünk szerkesztőségét, és ritkán el-eljön egy-egy köszöntésre, mint legutóbb Balázs Géza és Keszler Borbála születésnapi rendezvényére. Képünk 2019 novemberében, Keszler Borbála köszöntésén készült (akit egyúttal mi is köszöntünk). Isten éltesse sokáig, tanár úr! (Manyszi)

2 hozzászólás

#1 Bela Szeri 2020.06.27.22:45:44

Kedves Tanár úr! Az Ön „A mi nyelvünk” c. könyvéböl szeretnék folyamatosan idézni. Az Ottawai Magyar Rádió hetente egyszeri adásában (kb 8-10 perc,) szeretném bemutatni a magyar írokat az Ön könyvéböl. A bevezetö adásból illesztenék ide egy részletet:
A mi nyelvünk c. könyv a “tanár úr” által összeállított, jeles íróink vallomása, anyanyelvünkről. Ez az a könyv, melynek segítségével bemutatom hallgatóinknak a magyar nyelv szépségeit, fodulatokban gazdag kifejezés módjait, valamint használatát.
A sorozatomat Jókai Mór Prológus c. versének egy idézetével indítom.
“Egy kincs van minden nemzetnek adva, Míg azt megőrzi híven, addig él. E kincs neve: édes anyanyelv.”
Tisztelettel szeretném kérni az Ön hozzájárulását.

Szeri Béla, Ottawa, Ontario, Canada

#2 Balázs Géza 2020.06.28.22:04:45

Kedves Szerkesztő Úr, Grétsy tanár úr nevében nem nyilatkozhatunk, de véleményünk szerint bátran idézhetnek a kötetből, hiszen annak tartalma közkincs. Üdvözlettel: Balázs Géza

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra