Meghalt Nyomárkay István

2020. 08. 07. 2 hozzászólás

84 éves korában, 2020. augusztus 5-én meghalt Nyomárkay István nyelvészprofesszor

Az ELTE egyetemi tanára, professor emeritusa, a Modern Magyar Filológiai Társaság elnöke. Éveken át júniusban Papp Andreával és Nagy Sándor Istvánnal közösen szervezték a társaság konferenciáit – ahol eszmét cserélhettek egymással a modern nyelvek kutatói, fordítói. A konferenciák anyagát kötetekben is megjelentették. Az utolsó, 2019. június 26-i konferencia anyaga nemrég jelent meg: A fordítás elméleti és gyakorlati kérdései (szerk.: Nyomárkay István – Nagy Sándor István). a konferencia megnyitóján készült felvételünk. Nyomárkay István szívesen nyilatkozott aktuális nyelvi kérdésekről, több alkalommal szerepelt a rádió Tetten ért szavak műsorában is. Kedves egyéniségét, választékos stílusú előadásainak emlékét megőrizzük. (Manyszi)

2 hozzászólás

#1 Dr. Kanizsai Mária 2020.08.08.14:00:17

Őszinte nagyrabecsüléssel emlékezem Nyomárkay István akadémikusra, nyelvészre, tudósra, tanáromra. Igazi, klasszikus tudós és tanáregyéniség, aki tudását, segítségét bőven mérte. Köszönet a sorsnak, hogy ismerhettem és tanulhattam tőle.

#2 Dr. Lea-Katharina Steller 2020.08.12.09:31:35

Nyomárkay professzor úr klasszikus tudós- és tanáregyéniség volt, aki a doktori iskolánk vezetőjeként a szabályok, előírások állandó változása közepette is mindvégig kiállt értünk. R.I.P.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra