Elment Varga Gyula tanár úr

2021. 12. 22. nincs hozzászólás

H. Varga Gyula nyelvész

Ma kaptuk a szomorú hírt az egri Kommunikációs Nevelésért Egyesülettől – amelynek elnöke volt –, hogy váratlanul itthagyott bennünket H. Varga Gyula tanár úr, az egri egyetem korábbi tanszékvezetője, tanára, a kommunikáció szak iskolateremtő egyénisége, a besztercebányai egyetem korábbi professzora. És: szinte a kezdetektől a Magyar Nyelvstratégiai Kutatócsoport tagja, aki nyelvműveléssel is foglalkozott, kétszer is megrendezte Egerben a magyar nyelv hete országos megnyitóját (az egyiken részt vett Mádl Ferenc államfő is), nyelvművelő rovata volt az egri újságban. 2002-ben az ő ösztönzésére indítottuk el a Semiotica Agriensis-sorozatot, amelynek 20. rendezvénye éppen idén, október 1–3. között volt. Utolsó felvételünk ott készült róla. A konferencia összefoglalóján, mint mindig, értékes gondolatokat fogalmazott meg. Emlékszem, ezzel zárta beszédét: „A szemiotika a tudományok közös nevezője”. Olyan tudós kutató, tanár volt, aki mindig a közös nevezőt kereste. 



Fényképünk 2021. október 1-jén, a konferencia megnyitóján készült róla – az egri vár konferenciatermében. Szeretett egyéniségét, emlékét megőrizzük! (Manyszi)

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „Mély megrendüléssel, fájó szívvel tudatjuk, hogy a szeretett férj, édesapa, nagyapa Dr. Varga Gyula életének 74. évében elhunyt. Búcsúztatása az egri Lajosvárosi temetőben 2022. január 14-én 12:00 órakor lesz. Azt megelÅ‘zően, 11:00 órakor gyászmise kezdÅdik a Lajosvárosi templomban. Kérjük, az urnafal jellegébÅl adódóan kegyeletüket egy szál virággal róják le. A gyászoló család”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra