Nagy Diák Anyanyelvi Teszt

2022. 03. 01. 2 hozzászólás

Játssz velünk – online!
DUE Médiahálózat, Manyszi

Magyarországon a nyelvművelésnek kultikus hagyománya van. A Kárpát medencében az anyanyelv kérdése szorosan kapcsolódik az identitás, a hagyomány, a kultúra, a nemzet, a nép fogalmához.

A modern világ változásai fokozottan hatnak a nyelvhasználatra. A változások leginkább benneteket, a fiatal korosztályt érintik: az iskolai oktatásból kiszorul a szóbeli számonkérés, az egymás közötti kommunikációban egyre nagyobb teret nyernek a rövid szöveges üzenetek. Ezek romboló hatását a helyesírásban, a hétköznapi beszédben mindannyian szomorúan tapasztaljuk.

Többen úgy gondolják, hogy az internet sok nyelv pusztulásában játszik szerepet, hiszen kevesen figyelnek arra egy baráti beszélgetés során, hogy minden szót és mondatot helyesen írjanak le. A nyelv helytelen használata óriási károkat tud okozni, hiszen egy idő után rögzülnek ezek a hibák. Éppen ezért hoztuk el nektek a Nagy Diák Anyanyelvi Tesztet, ahol megmutathatjátok, hogy mennyire ismeritek a magyar nyelvet, gyakorolhattok és tanulhattok, a játék legjobbjai még nyerhetnek is.



Jól megy a helyesírás? Ismered a magyar szólásokat és közmondásokat? Nem ijedsz meg a régi család- és helységnevek leírásától? Akkor ezt a tesztet biztosan neked találtuk ki! Töltsd ki te is a Nagy Diák Anyanyelvi Tesztet.

Nagy Diák Anyanyelvi Teszt első, online fordulóját május 5-ig tölthetitek ki a nagydiaktesztek.hu-n és a Nagy Diák Tesztek applikáción keresztül. Az első fordulóból a legjobb 1.000 játékos jut az online középdöntőbe, amit május 10. és 12. között tölthettek ki. Közülük a legjobb 10 játékos jut az online döntőbe. A végső kérdéssort május 16-án tölthetitek majd ki.

Érdemes most is velünk játszani, hiszen a játék első két helyezettje 1-1 e-Book olvasóval lesz gazdagabb.

Induljon a teszt!



(DUE Médiahálózat, Manyszi, támogató: NKA)

2 hozzászólás

#1 BALLO ANIKO 2023.04.04.17:29:09

NAGYON JO

#2 BALLO ANIKO 2023.04.04.17:29:40

SUC PULA MARE NEGRU

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra