Jelentés a magyar nyelvről 2010-2015

2900 Ft

Kategória:

Leírás

Bár lennének arra hivatott, államilag támogatott szervezetek, a 2000-ben megalakult Magyar Nyelvstratégiai Kutatócsoport úgy határozott, hogy ötévente kiad egy jelentést a magyar nyelv állapotáról. A 2005-ös, 2010-es jelentést követi kötetünk, amelyben a mai magyar nyelv nyelvtanáról, szavairól, nyelvi hagyományairól, szokásairól, divatairól adunk látleletet. Közreadjuk a 2010–2015 közötti új  szavakat és kifejezéseket, valamint ugyancsak ennek az időszaknak az év szavait, antiszavait, ifjúsági szavait és költői szavait. Bemutatjuk a 2015-ben megjelent új helyesírás legfontosabb változásait.

A Magyar Nyelvstratégiai Kutatócsoport egri, nyíregyházi, nagyváradi és budapesti munkatársai a jelen tendenciák alapján a magyar nyelv várható jövőjével kapcsolatban is tesznek – meglepő – állításokat.

Két kötet között éves jelentéseket ad ki a kutatócsoport, valamint folyamatosan, minden nap ingyenes nyelvi tanácsadással szolgál az általa életre hívott Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda (Manyszi) a világhálón: www.e-nyelv.hu.

Kötetünk a magyar nyelvi kultúráért elkötelezett társadalmi szervezetek önzetlen összefogásaként született meg. Az Anyanyelvápolók Szövetsége, a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága, a Magyar Szemiotikai Társaság a nyelvstratégiai kutatócsoporttal és a Manyszival közösen szervezi a magyar nyelv hete, a nyelvésztábor, az anyanyelvi juniális és a magyar nyelv napi rendezvényeket is.

2020-ban szívesen számolnánk be jobb nyelvi kilátásokról…

További információk

Szerzők

Kiadó

Oldalszám

Kiadás helye

Kiadás éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Jelentés a magyar nyelvről 2010-2015” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra