Közelítések a pálinkakultúrához

3500 Ft

Kategória:

Leírás

14 néprajzkutató írása a pálinkafőzés történetétől a jó pálinka 1000 arcúságáig. Kereskedelmi forgalomba nem kerül. A kiszállítás díj Budapesten 3.500 Ft.

Tartalom:
Marton Szabolcs: A magyar pálinkafőzés történetének vázlata
Szulovszky János: A magyarországi pálinkafőzés 19. századi történetéhez
Balázs Géza: A magyar pálinka reneszánsza
Páll István: Táji pálinkák – pálinkatájak
Sonnevend Imre: A berkenyék és pálinkák (Pillantás két elfeledett gyümölcsfánkra, a pálinka fényében)
Sári Zsolt: Helyi termék: gazdasági és kulturális erő (A nagykörűi cseresznyepálinka)
Cservenyák László: A szatmári szilva
Knézy Judit: Pálinkaégetők és -árusok a csurgói uradalomban
Bali János: A szerémségi pálinka
Hadobás Sándor: A bányászok pálnikázása
Tóth Arnold: Aki iszik belőle, váljon egészségére! Pálinkás butellák, butellaversek a Herman Ottó Múzeum gyűjtéséből
Veres László: Pálinkásüvegek
Eperjessy Ernő: A pálinkafőzés és egy különleges jelrendszer kapcsolata a Somogy megyei Szentmihályhegyen
Panyik Gáborné: A jó pálinka 1000 arcúsága, a rossz pálinka 100 arcúsága
A pálinkások aranyszabályai
A pálinkások 12 pontja (egyszerűsített változat)

További információk

Szerzők

,

Kiadó

Oldalszám

Kiadás helye

Kiadás éve

Értékelések

  1. kovacs ldr

    Remek,hezagpotlo tanulmanyok,masutt meg sem talalhato!

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra