Molnár Zsolt: Trianon-kislexikon

2000 Ft

Molnár Zsolt

IKU-TÁR 18–19.

IKU–Inter–MNYKNT
Budapest, 2020

172 oldal

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Az éppen 100 éve kötött szerződés átszabta Közép-Európa határait, elszakítva hazánk területének kétharmadát, idegen ország állampolgáraivá téve magyar lakosságának egyharmadát. Trianon ma is a mindennapjaink része – ezért e tragikus esemény és az abból következő folyamatok megismerése kiemelt feladata az iskolai történelemtanításnak.

Molnár Zsolt középiskolai történelemtanár Trianon kislexikona közel 900 címszavával segít eligazodni az 1920-hoz vezető események és az annak hatására kialakult jelenségek útvesztőjében. A kötet nemcsak általános és középiskolai tanulóknak és tanáraiknak ad támpontot a témához kapcsolódó tanórák során, hanem a trianoni döntés körülményeit, máig ható következményeit megérteni akaró érdeklődők számára is tárgyilagos ismertetést nyújt a történelmi eseménysorral kapcsolatos fogalmak, földrajzi nevek és személynevek magyarázataival.

A Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda és a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága többek között a Trianon-kislexikonnal csatlakozik a nemzeti összetartozás évének programjához.

A könyv sajtóbemutatójáról szinte valamennyi magyarországi sajtó, rádió, televízió beszámolt. A beszámolók listája az mnyknt.hu oldalon található. 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Molnár Zsolt: Trianon-kislexikon” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra