RSS – GY.I.K.

A feed egyszerűen fogalmazva egy weboldal üzeneteinek csatornája. Ezek az üzenetek jelzik, hogy új tartalom jelent meg a lapon – így nem kell eljárni a weboldalra, a friss cikkek folyamatosan érkeznek a feedeken keresztül. Ezzel automatikusan értesülsz bármilyen újdonságról – de persze továbbra is csak akkor foglalkozol az oldallal, amikor ráérsz. Mindent egybevéve a feed az egyik legjobb dolog a szeletelt kenyér óta.

Az üzenetek fogadásához fel kell iratkozni az adott feedre. Ezt egy feedolvasó segítségével lehet megtenni: mi régebben az ingyenesen letölthető Opera böngészőt használtuk erre, manapság inkább a Google Readerre esküszünk. Feedolvasótól függetlenül minden korszerű böngészőben a címsor mellett levő kis feed ikonra, vagy egy feed címére kattintva végrehajtható a feliratkozás, innentől kezdve minden egyes frissítés automatikusan érkezik.

Technikailag persze a feedek valójában RSS, RDF, Atom, vagy egyéb specifikáció szerint szerkesztett, dinamikusan frissített XML dokumentumok. De ez nem fontos, mert a feed olyan, mint a rádió, nem kell értsük a működését ahhoz, hogy használni tudjuk.

Az oldalunk RSS csatornája itt elérhető:

RSS
vissza a főoldalra