Scopus Young Researchers díjas Veszelszki Ágnes

2009. 01. 02. 4 hozzászólás

A holland Elsevier tudományos kiadó díját nyerte tíz tudományterület legkiválóbb ifjú kutatója – köztük a Manyszi munkatársa.

2008. november 18-án az Ybl Palotában adták át a Scopus Fiatal Kutatók Díját. A díjat a holland Elsevier tudományos kiadó ajánlotta fel, és a Magyar Rektori Konferencia (MRK) Elnöksége ítélte oda tíz tudományterület legkiválóbb ifjú kutatóinak – köztük Veszelszki Ágnesnek.


Ezúton is gratulálunk az elismeréshez!


A díjat dr. Molnár Károly, kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter, dr. Rudas Imre, a Magyar Rektori Konferencia elnöke és Eduard Cohen, az Elsevier Nemzetközi Piacok Divíziójának ügyvezető igazgatója adta át ünnepélyes körülmények között, a gálavacsora előtt.


A pályázatra a felsőoktatási intézmények rektorainak, dékánjainak és tanszékvezetőinek ajánlásával jelentkezhettek a harminc év alatti kutatók. A beérkezett több mint száz pályázó közül a tíz díjazottat az MRK Elnökségéből delegált háromtagú bizottság rendkívül szigorú követelmények alapján választotta ki. A fődíjat, a fél millió forint értékű szakmai konferenciautat dr. Szilágyi Imre nyerte.



A társadalomtudományok kategóriájában nyertes munkatársunkról a következő bemutató szöveg hangzott el az ünnepségen: A kiskunhalasi származású Veszelszki Ágnes (1982) az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának harmadéves doktorandusza magyar nyelvészetből. Fő kutatási területe az infokommunikációs technológia – különösképpen az sms és a csetelés – hatása a nyelvre. Magyarországon elsőként foglalkozott a dinamikus emotikonokkal nyelvészeti-szemiotikai szempontból. Huszonhat éves kora ellenére már két önálló és egy társszerzős kötete is megjelent, rendszeresen publikál neves nyelvészeti folyóiratokban. Az elsődlegesen szociolingvisztikai és grammatikai kutatás mellett oktat az egyetemen, lektorként és szerkesztőként dolgozik, nyelvvizsgáztató a BME nyelvvizsgaközpontjában. Mindezek mellett nem csupán a bölcsészettudománnyal, hanem a közgazdaságtannal is foglalkozik, idén végzős nemzetközi gazdálkodás szakon a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán.

Díjazottak kategóriánként:

Agrártudományok: dr. Demeter Zoltán (Szent István Egyetem)
Biokémia, genetika és molekuláris biológia: dr. Papp Krisztián (ELTE)
Kémiai tudományok: dr. Szilágyi Imre (BME)
Informatika: dr. Süle Zoltán (Pannon Egyetem)
Műszaki tudományok: dr. Obermayer-Kovács Nóra (Pannon Egyetem)
Környezettudományok: dr. Horváth Krisztián (Pannon Egyetem)
Anyagtudományok: Szilágyi András (BME)
Orvos- és egészségtudományok: Kaposi Ambrus (SOTE)
Természettudományok: Novák Tamás (Károly Róbert Főiskola)
Társadalomtudományok: Veszelszki Ágnes (ELTE)

4 hozzászólás

#1 pdl 2009.01.04.23:57:12

Nagy-nagy gratuláció itt is! 🙂

#2 Fejes László 2009.01.08.21:19:57

Szívből gratulálok!

#3 Bogeee 2009.01.14.11:13:07

Ágicám, hát ez fantasztikus! Óriási gratula!
puszi:)

#4 Gáborikné Dudla Györgyi 2009.01.14.18:37:28

Szeretettel gratulálunk mi is!!! Gyigyáék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra