Boldogasszony csipkéje
2019. 08. 20. 1 hozzászólásA Boldogasszony csipkéje a málna népies elnevezése. A nyertes országtorta összes rétegében megtalálható a gyümölcs, így egy torta több mint 600 gramm málnát tartalmaz. Az országtorta szép, új szavunk.
Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester készítménye a Boldogasszony csipkéje málnatorta lett idén Magyarország tortája. Az ország cukormentes tortájának pedig a szegedi Gyuris László Kicsi gesztenye fantázianevű tortáját választották. A Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország tortája” versenyt, amelyre ezúttal is magyaros ízvilágú, természetes alapanyagokat feldolgozó recepteket vártak. A tortát pedig így írják le: Roppanós réteg, málnás áztatóval átitatott piskóta, málnás-fehércsokoládés krém, citromos-bazsalikomos felvert ganache, málna lekvár és málnás meringue alkotják a tortát. A csipkét a torta tetején a citromos, bazsalikomos felvert ganache idézi, melyek közeit málna lekvár tölti ki. Liofilizált málnadarabokkal megszórt meringue-gekkel és zöldre színezett fehércsokoládé lapkákkal díszítve. (Az utóbbi mondatot nem egészen értjük.)Megkóstoltuk, rendben! (Manyszi.hu)
1 hozzászólás
Nem kell feltétlenül (feltét nélkül)érteni. Az a fő, hogy „nyelvileg” elégedettek vagytok vele.