Szabályzat

A gyorsszolgálat szabályzata (valamint: küldetés- és jogi nyilatkozata)

1. A kérdés leírása előtt nézze meg a honlap adatbázisát (kereső), hátha már van válasz a kérdésére.

2. A gyorsszolgálat nonprofit, segítő szolgáltatás: elsősorban magánembereknek. Hivatalos célból (intézmény, cég, kiadó, szerkesztőség stb.), kérjük, ne használják, illetve vegyék igénybe térítéses szolgáltatásunkat. Megrendelés: iroda@e-nyelv.hu. A kérdés sürgőssége rovatban külön sorban kell megjelölni az előfizetéses (azonnali) szolgáltatást, de megrendelőink az iroda címére is írhatnak.

3. Egyszerre csak egy kérdésre válaszolunk. Ha több kérdést tesznek föl, csak az elsőre.

4. A kérdést tömören kell megfogalmazni. Kerüljék a különleges írásjeleket, mellékjeleket!

5. Ha egy szó jelentésére kérdeznek rá, adjanak meg példamondatot, vagy adják meg a forrást, hogy hol találtak rá.

6. A gyorsszolgálat elsősorban magyar nyelvvel kapcsolatos kérdésekre válaszol. Speciális szaknyelvi (kémiai, biológiai, orvosi stb.) helyesírási kérdések megválaszolására is csak korlátozottan van lehetőségünk. 

7. A kérdésre 24 órán belül a megadott ímélen, illetve (ha a kérdés közérdekű) a kérdező neve nélkül, szerkesztett változatban a honlapon is válaszolunk.

8. A válasz nem minősül szakvéleménynek. Ha szakvéleményre van szüksége, kérjük, rendelje meg szolgáltatásunkat: iroda@e-nyelv.hu. Irodánkban két bejegyzett igazságügyi szakértő is dolgozik. Sürgős esetben hívhatják az iroda telefonszámát is (36-30-318-9666). Telefonon nyelvi tanácsot (azonnal) nem áll módunkban adni.

9. Jogvédelmi okból a kérdezők neve és ímélcíme a válasz után törlődik. Ezért, ha később módosítanunk kell a választ, azt csak a honlapon tudjuk megtenni. Értelemszerűen kérdezőinkről, levélíróinkról semmilyen adatot nem őrzünk.

10. A nyelvi tanácsadás az érvényes magyar szabályzatok, szótárak alapján dönt, a tanácsadók nyelvi vitába nem bocsátkoznak. Véleményüket természetesen elmondhatják az e-nyelv.hu, az e-nyelvmagazin.hu, a szomagyarito.hu honlapjainkon. A véleményeket szerkesztjük.

11. Ha a tanácsadóval újra kapcsolatba szeretnének lépni, ne használják a „Válasz” gombot, hanem válaszukat új kérdésként tegyék föl, vagy írjanak az iroda@e-nyelv.hu címre.

12. A tanácsadók társadalmi munkában dolgoznak. Munkájukat nem szükséges külön levélben megköszönni, szívből teszik.
vissza a főoldalra