Szabályzat

A gyorsszolgálat szabályzata (valamint: küldetés- és jogi nyilatkozata)

 

1. A kérdés leírása előtt nézze meg a honlap adatbázisát (kereső), hátha már van válasz a kérdésére.

2. A gyorsszolgálat nonprofit, segítő szolgáltatás: elsősorban magánembereknek. Hivatalos célból (intézmény, cég, kiadó, szerkesztőség stb.), kérjük, ne használják, illetve vegyék igénybe térítéses szolgáltatásunkat. Megrendelés: iroda@e-nyelv.hu.

3. Egyszerre csak egy kérdésre válaszolunk. Ha több kérdést tesznek föl, csak az elsőre.

4. A kérdést tömören kell megfogalmazni. Kerüljék a különleges írásjeleket, mellékjeleket!

5. Ha egy szó jelentésére kérdeznek rá, adjanak meg példamondatot, vagy adják meg a forrást, hogy találtak rá.

6. A gyorsszolgálat elsősorban magyar nyelvvel kapcsolatos kérdésekre válaszol.

7. A kérdésre 24 órán belül ímélen, illetve (ha a kérdés közérdekű) a kérdező neve nélkül, szerkesztett változatban a honlapon is válaszolunk.

8. A válasz nem minősül szakvéleménynek. Ha szakvéleményre van szüksége, kérjük, rendelje meg szolgáltatásunkat: iroda@e-nyelv.hu. Irodánkban két bejegyzett igazságügyi szakértő is dolgozik. Sürgős esetben hívhatják az iroda telefonszámát is (36-30-318-9666). Telefonon nyelvi tanácsot (azonnal) nem áll módunkban adni.

9. Jogvédelmi okból a kérdezők neve és ímélcíme a válasz után törlődik. Ezért, ha később módosítanunk kell a választ, azt csak a honlapon tudjuk megtenni. Értelemszerűen kérdezőinkről, levélíróinkról semmilyen adatot nem őrzünk.

10. A nyelvi tanácsadás az érvényes magyar szabályzatok, szótárak alapján dönt, a tanácsadók nyelvi vitába nem bocsátkoznak. Véleményüket természetesen elmondhatják az e-nyelv.hu, az e-nyelvmagazin.hu, a szomagyarito.hu honlapjainkon. A véleményeket szerkesztjük.

11. Ha a tanácsadóval újra kapcsolatba szeretnének lépni, ne használják a „Válasz” gombot, hanem válaszukat új kérdésként tegyék föl, vagy írjanak az iroda@e-nyelv.hu címre.

12. A tanácsadók társadalmi munkában dolgoznak. Munkájukat nem szükséges külön levélben megköszönni, szívből teszik.
vissza a főoldalra