Receptklub a nyelvben
2009. 03. 31. 4 hozzászólásA közösségépítő oldalak üzenőfalán terjed az a szöveg, amely arra hívja fel a figyelmet, mennyi mindent ki tudunk fejezni ételnevekkel vagy -hozzávalókkal.
„Egész életünk a táplálkozásról szól. Rengeteg olyan kifejezés van a magyarban, amely valamilyen módon a kajával kapcsolatos. Például amikor perecelsz egyet. Vagy elmész csak úgy céltalanul kolbászolni a városba. Vagy rizsázol valakinek, például abból a célból, hogy később megrépázd, de az is lehet, hogy ő meg utána megmogyoróz. Ilyenkor nem kell sokat tökölni, ha egyszer már lekenyerezted. Veled ne kukoricázzon. Persze ha éjszakai pillangó, akkor tejelned kell, mert kisajtolja belőled, romoljon meg az anyja befőttje. Ezt általában előre le is vajazzátok, amikor még úgy be vagy sózva, hogy borsózik a hátad, és nem gondolsz arra, hogy utána annyira fel leszel paprikázva, hogy majd’ becsokizol. Nem ér a nevem, káposzta a fejem. És ha erre nem tudsz mit mondani, akkor mákom van…”
4 hozzászólás
És mi a helyzet a narancsbőrrel? Vagy a dinnyefejjel? Krumpliorral? Tökfejjel? 🙂
Nem vagyok vega. Engem a mackós járás, a darázsderék, a sasorr érdekel.
re: andor
ha már kaja, akkor mackósajtos járás 😀
Szeretek táncolni, de sajnos petrezselymet árultam, mert a párom pityókázik.