Trianon-kislexikon, könyvbemutató

2020. 09. 18. nincs hozzászólás 2020. szept. 29. 17.30 Három Szerb Kávéház (1056 Budapest, Szerb utca 3.)

A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága és a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda Trianon 100. évfordulója alkalmából bemutatja Molnár Zsolt Trianon-kislexikon (IKU-TÁR 18–19.) című munkáját.

A zenés-irodalmi műsorral összekötött könyvbemutatón trianoni kvízre is hívjuk vendégeinket, a legjobbak között a Trianon-kislexikon példányait sorsoljuk ki. Fellép László Attila énekes és a Kult-Szó Egyesület.


Molnár Zsolt középiskolai történelemtanár Trianon-kislexikona több mint 800 címszavával segít eligazodni az 1920-hoz vezető történelmi események és az annak hatására kialakult jelenségek útvesztőjében. A kötet nemcsak általános és középiskolai tanulóknak, tanáraiknak ad támpontot a témá­hoz kapcsolódó tanórák során, hanem a Trianont megismerni akaró érdeklődők számára is tárgyilagos ismertetést nyújt a történelmi eseménysorral kapcsolatos fogalmak, földrajzi nevek és személynevek magyarázataiban.


Időpont: 2020. szeptember 29. kedd 17.30, helyszín: Három Szerb Kávéház (1056 Budapest, Szerb utca 3.).

A rendezvényt szabad téren, belső udvarban tartjuk. Belépés előtt testhőmérsékletet mérünk és kézfertőtlenítést végzünk, továbbá kérjük a maszk viselését. 



 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra